“Bir İnsanı Ahlâken Eğitmeden Sadece Zihnen Eğitmek Topluma Bir Bela Kazandırmak Demektir.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Bir İnsanı Ahlâken Eğitmeden Sadece Zihnen Eğitmek Topluma Bir Bela  Kazandırmak Demektir.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 

Eğitim toplumların gelişmesine ve ilerlemesine katkı sağlar. Eğitim sadece ders anlatmak,  ders dinlemek , akademik bilgi ve becerilere sahip olmak demek değildir. Eğitim aynı zamanda güzel ahlak demektir, dürüst ve güvenilir, başarılı bireyler ortaya çıkarmak  demektir. Bir toplumu toplum eden en önemli özelliklerden biri de ahlaktır. Ahlak olmazsa toplum da olmaz. Ahlaki eğitim sağlıklı düşünebilen, hisseden ve davranan bireylerin yetiştirilmesi için  olmazsa olmazlardandır. Bir insanı ahlaken eğitmeden sadece zihnen eğitmek topluma bela kazandırmaktır der Amerika Birleşik Devletleri’nin 26. Başkanı  Theodore Roosevelt.


 Sadece zihinsel yönden eğittiğiniz kişiler çok büyük başarılar elde edebilir. Müthiş icatlar ortaya çıkabilir ve ama bu icatları insanların zararına kullanırsa ve insanlığa kötülük ederse işte orada o buluş ya da icadın hiç kimseye faydası olmaz aksine ülkelerin başı beladan kurtulmaz. Bundan dolayı da  önce ahlaki eğitim verilmelidir insanlara. Bilinçli insanların olması, kendini bilen kişilerin toplum içinde yer alması son derece önemlidir. Ahlaki olarak iyi yetişmiş toplumun fertleri zihinsel yönden de iyi yetiştirildiği zaman ortaya harika sonuçlar çıkacaktır. Bunun sonucunda da toplumda bilim ve fen gelişir,  barış dolu, sevgi dolu bir toplum ortaya çıkar. İnsanlar birbirine karşı sevgi ve saygı içerisinde hareket eder. Barış ve huzur ortamı sağlanmış olur.             O toplum ya da toplumlar he türlü güzel ve olumlu değişmelere de açık hale gelerek kalkınır ve ahlaki  ve ekonomik olarak  gelişmiş ülkeler seviyesine çıkar.


Irkçılık yapmamak, hoşgörülü olmak, bilim ve ilimi ahlaki olarak ileri götürmek insana yakışan en temel özelliklerdir.  Siz çocuğunuza küçük yaşta ahlaki eğitim vermediğiniz zaman, empati kurma becerisini öğretmediğiniz zaman, şefkatli ve merhametli yetiştirmediğiniz zaman  o çocuk ileride ne kadar başarılı olursa olsun   toplum tarafından sevilmeyen biri olacaktır ve toplumun başına da bela olacaktır. Onun için önce ahlak öğretilmeli, sonra çocuklarımızın her türlü gelişmesine katkı sağlanmalıdır.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme