Sabır İle İlgili Konuşma Örneği Hazırlayınız.

 Sabır İle İlgili Konuşma Örneği Hazırlayınız.


Sevgili öğretmenim, değerli sınıf arkadaşlarım,

 Bugün sizlere sabır ile ilgili hazırladığım konuşma örneğini kendi cümlelerimle anlatmaya çalışacağım. Doğduğumuz andan itibaren gözümü açtığımız bu dünyada önce bebek oluruz, sonra büyür çocuk, daha sonra yetişkin ve en sonunda ömrümüz yeterse yaşlanıp hayatımız son bulur. Tabi herkesin ne kadar yaşayacağını Allah bilir, biz insanlar bunu kestiremeyiz. Hayatta herkesin kendine göre bir amacı olmalıdır. Amacı olmayan bir ideali olmayan insanın yaşamasının ne kişinin kendisine yararı olur ne içinde yaşadığı evrene. İnsan bu hayata bir kere gelmiştir ve onun için de bu hayatın değerini bilmek gerekir. Yaşadığımız her anın, nefes aldığımız her saniyenin değerini bilerek dolu dolu geçirmeliyiz bu hayatı.


 Hayatı dolu dolu geçirmekten kastım sabahtan akşama kadar yiyip içmek, eğlenmek, coşmak değildir. Çalışmaktır, kitap okumaktır ve çok çalışmak, çok üretmektir maksadım. Amaçlarımıza ulaşmak için çalışmalıyız ki ileride meyvesini alalım. Yola çıktığımız anda çeşitli zorluklarla karşı karşıya kalabiliriz. Önümüze engeller çıkabilir, kötümser insanlar çıkabilir, kıskanç kimseler çıkabilir . Tüm bunlara rağmen hayata olan inancımızı ve kendimize olan güvenimizi kaybetmeden yolumuzda ilerlemeye devam etmeliyiz. İstediğimiz işi başarana kadar sabırla  çalışmaya, alın teri dökmeye devam etmeliyiz. İsteğimiz şeyi belki hemen elde edemeyebiliriz ama zaman bize o isteğimiz şeyi eninde sonunda verecektir. Çünkü sabırdır bizi mutluluğa götüren yol, çünkü sabırdır bize başarılara götüren ve ömrümüze baharı getiren.  


Sabrın olmadığı yerde başarı da olmayacaktır. Kişi her şeyde aceleci davrandığı zaman güzel ve başarılı işler ortaya çıkmaz. Sabrın ne kadar önemli olduğu ile ilgili atalarımız şunu demiştir: “Sabır ile koruk helva olur; dut yaprağı atlas.” Ya da sabreden derviş muradına ermiş .” gibi atasözlerimiz vardır. Sabreden insan çok şey kazanır. Sabrın insana kattıkları şunlardır: Sabırlı olan kişi aynı zamanda us  yani aklı ile hareket eden kişidir. Sabır sayesinde kişi akılcı düşünür. 


Akılcı düşünen kişi de doğru kararlar alır ve kararlarını aceleye getirmez. Sabreden insanın olaylara bakış açısı da farklı olur. Bir olayda sıcağı sıcağına karar vermek ayrı bir şeydir, olay anı bittikten sonra karar vermek ayrıdır. Olaylara bakış açımızın değişmesi bununla ilgilidir. Sabırlı olan kişi olumlu düşünür, zamanını doğru kullanır, güzel davranışlar sergiler, iyiliğe odaklanmamızı sağlar ve kişiye daha çok sayıda fayda sağlar sabırlı olmak. Sabırlı olmanın işte bu kadar güzel yanları vardır. Bir insanı dinlemek, onu anlamaya çalışmak da bir sabır örneğidir.

Sevgili öğretmenim ve arkadaşlarım,

 Sizler de beni sabırla dinlediğiniz için hepinize çok teşekkür ederim, sevgilerimi ve saygılarımı sunarım.

8 yorum:

Deneme