“Sizi Mutsuz Eden Kişileri Göz Ardı Etmedikçe Asıl Mutluluğa Ulaşmayı Beklemeyin.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Sizi Mutsuz Eden Kişileri Göz Ardı Etmedikçe Asıl Mutluluğa  Ulaşmayı Beklemeyin.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.



Mutluluk ya da mutsuzluk sonsuz değildir.  İnsanın mutlu olduğu zaman, mutsuz olduğu zaman, bazen ne mutlu ne de mutsuz olduğu zamanlar olabilir. Kimi zaman  hayata hiçbir duygu ve anlam yüklemeyebiliriz ama bu  geçici bir durumdur. Çünkü insan her an çok mutlu her  an  çok mutsuz olabilecek bir durumda olmaz, olmamalıdır da.  İnsan olduğumuz için kimi zaman içimizden hiçbir şey yapmak istemeyiz ve boş boş bakabiliriz. Bunlar gayet normal şeylerdir ama önemli olan her zaman bir duruşumuzun olması  gerektiğidir.


 Her ne kadar bazen hiçbir duygu hissetmesek de bunu başkalarına aktarmaya çalışmamalıyız kendi içimizde yaşamalıyız. Yani bizi önemseyen, bizi  verdiği değer  onurlandıran  ve bizimle iletişim halinde olmak isteyen kişilerle anlaşılır ve etkili bir şekilde iletişimimizi de devam ettirmeliyiz. Yoksa kimse bizimle olmak istemez ve o zaman da yalnız kalırız. Bizi mutsuz eden kişiler de olacaktır hayatımızda. Bazen bizi kıskanan, bizi çekemeyen ve her yaptığımız şeyi kötü ve olumsuz şekilde eleştiren, mimikleri ile bizi küçük düşürmeye çalışan ve hayat enerjimizi yok etmeye çalışan kötü ruhlu insanlar vardır hayatta ve böyle insanlar hayat devam ettikçe de olmaya devam edecektir ne yazık ki.


 İşte bu durumda aklımızı etkin ve akıllı bir şekilde kullanmalıyız. Bizi mutlu eden insanlar  bir yakınımız olur, çevremizdeki arkadaşlarımız olur, akrabalarımız olur vb. Bunlar olabilir ama bizim de kendimize göre yöntemimiz olmalıdır ve beni yani seni, onu, öbürünü mutsuz eden kişileri göz ardı etmeliyiz onları görmezden gelmeliyiz.


Görmezden geldiğimiz zaman ve onların söylediklerini  ruhumuza geçirmediğimiz zaman, kendimizi sevdiğimiz ve kendimize değer verdiğimiz zaman bizi kimse üzemez ve psikolojimizi de olumsuz yönde etkileyemez. Yeter ki öyle kimseleri görmeyelim ve gerçekten de bizi üzen ve bize değer vermeyen insanları kalbimizden çıkaralım. Onu zihnimizden ve kalbimizden tamamen yok ettiğimiz zaman işte o zaman gerçek mutluluğa ulaşmış oluruz. Bunu ilk başta hemen yapamayabiliriz ama bunun için sabır ve zaman gerekir. 


Sabır ve zaman her şeyin ilacıdır aslında. İşte bunlara göre hareket ettiğimiz  zaman o kişi ya da kişiler  kendiliğinden de bizim için bitmiş olacak ve onun dediği hiçbir şeye de kulak asmayacağız ve kendimize olan sevgimizi, inancımızı ve saygımızı da sonsuz kadar devam ettirmiş olacağız. Yeter ki önce kendimizi sevelim ve kendi ruhumuzu kötü kişilerden korumaya çalışalım. Bunu yaptığımız zaman mutluluk da kendinden gelecektir zaten.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme