“Güneş Girmeyen Eve Doktor Girer.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

“Güneş Girmeyen Eve Doktor Girer.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Güneş   dünyamızı hem ısıtır, hem de aydınlatır. İnsan vücudu güneşsiz bir ortamda kaldığı zaman çeşitli rahatsızlıklara maruz kalır. Güneş almayan kemiklerimiz, ellerimiz, kollarımız bir zaman sonra halsizleşmeye başlar. Güneş almadığımız zaman vücudumuzda d vitamini eksikliği başlar ve d vitamini eksikliği de çeşitli hastalıklara neden olur. Onun için  mutlaka güneş almalıyız, güneşli günlerde, özellikle de öğle saatlerinde on beş yirmi dakika kollarımızı, ayak bileklerimizi güneşe maruz bırakmalı ve güneşin faydasını ruhumuzda hissetmeliyiz.

 Güneş girmeyen eve doktor girer atasözü ile anlatılmak istenen de  şudur: Güneş sağlık, demek yaşam demektir. Güneşli günlerde dışarı çıkıp güneşin faydalı ışınlarından mutlaka faydalanmalıyız. Eve tıkanıp kalırsak güneşten mahrum kalırız. Yeterli güneş ışınlarını vücudumuz alamadığı zaman da çeşitli hastalıklar çıkar bedenimizde. Güneş sadece beden sağlığı için değil ruh sağlığımız için iyi bir şeydir.

 Güneşli günlerde ruhumuz açılır, daha bir mutlu ve daha bir yaşam dolu oluruz. Atalarımız evi bile alacaksan güneye bakan, güneşe bakan taraftan al der. Çünkü güneye bakan evin çoğu yeri güneş ile iç içe olduğu için  insan için hem ekonomik olur hem de sağlıklı olur. Bunun için güneş giren eve doktor girmez,  güneş girmeyen evden de doktor eksik olmaz.


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme