Ucuz İle İlgili Atasözleri, Deyimler ve Anlamları

 Ucuz İle İlgili Atasözleri, Deyimler ve Anlamları



İnsan ihtiyaç duyduğu bir gıda ya da eşyayı alırken kaliteli olmasına dikkat etmelidir. Aldığımız ürün ucuz ama kaliteli değilse o ürün uzun süreli olmayacak ve bizim hem paramız boşa gidecek hem de sorun çözülmemiş olacaktır. Onun için  kaliteye önem vermeliyiz ve  sürekli ucuz mal almak yerine bir tane kaliteli mal alıp onunla işlerimizi halletmeliyiz.

 

Ucuz ile ilgili atasözleri ve anlamları şunlardır:

 

*Ucuzdur vardır illeti, pahalıdır vardır hikmeti: Bir şeyin ucuz olduğuna kanmamalıyız. Ucuz olduğu için mutlaka bir kusuru vardır. Pahalı olan da pahalılığından korkulmamalıdır. Pahalı olan malın niteliği ucuz olandan daha kalitelidir. Alışveriş yaparken de bir malın niteliğine önem verilmelidir.

*Ucuz alan pahalı alır, pahalı alan aldanmaz: Ucuz mal kalitesi olduğu için hemen bozulur ve sürekli bir yenisi almak zorunda kalınır. Bu kadar uğraşmak yerine biraz daha pahalı olanını alıp işlerimizi daha iyi hallederiz ve aldığımız mal da ömürlük olur, böylece kârlı olan biz oluruz.

*Parası (akçesi) ucuz olanın kendisi kıymetli olur:  Cömert insanlar kıymetli olur. Parayı esirgemeyen, başkaları ile de paylaşan gönlü bol insanlar el üstünde tutulur.

Ucuz satan tezcek satar:  Ucuz malın alıcısı çok olur.

*ucuz etin yahnisi yavan (tatsız) olur: Ucuz olan şeylerin niteliği de iyi olmaz ve aldığımız şey bir yiyecek bile olsa onun hiç bir tadı olmaz.

 

Ucuz ile ilgili deyimler ve anlamları şunlardır:

 Ucuza çıkmak: Kolay, önemsiz, basit, hemen ulaşılabilir olmak.

Ucuz atlatmak: Zor ve tehlikeli bir olaydan az bir zararla paçayı kurtarabilmek.

 Ucuza kapatmak: Ucuza satın almak, bir fırsatı değerlendirmek anlamlarına gelir.

Ucuz, pahalı dememek: Bir şeyin düşük ya da yüksek fiyatlı olup olmadığına bakmamak

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme