Kitap Okumayı Sever Misiniz? Niçin?

 Kitap Okumayı Sever Misiniz? Niçin?


Kitap okumak insan ruhuna en iyi gelen ilaçtır bence. Kitap okumayı çok severim. Kitap okumayı sevmemin sebepleri şunlardır: Kitap okumak bana çok şey katar. İlk olarak okuma hızım artar. Kitap okuyarak ana dilimi daha etkili ve daha doğru kullanabilirim. Kitap okuyunca farklı kültürleri tanırım. Farklı karakterlerin yaşadığı duyguları kendim de hissediyormuş gibi yaşarım.  Okuduğum kitapların yazarları ile konuşuyormuş gibi bir his olur içimde. Bu da beni çok mutlu eder. Kitaplar sayesinde unutkanlığım azalır.

Bir konu hakkında etkili konuşabilirim ve toplum içinde kendimi daha iyi ifade edebilme becerisine sahip olurum. Kitaplar sayesinde merak ettiğim bilgileri öğrenirim. Bilimsel bilgilere kitaplar sayesinde ulaşırım. Okuduğum kitaplar bana çeşitli hayaller kurdurur ve bu da beni çok mutlu eder.  Sahte kalabalıklar içinde, samimiyetsiz insanların içinde vakit geçirmekten se kitabımla olmayı tercih ederim. Çünkü okuduğum kitap benim yol arkadaşımdır, dostumdur. Kitap benim için yeme içme gibi bir şeydir. Kitap okuduğum zaman oradaki kahramanların yerine kendimi koyarım ve sanki orada geçen olayların içinde ben de varmış gibi olurum.

Nasıl ki uykusuz kaldığımda vücudum yorgun düşüyorsa, aç kaldığımda karnım gurulduyorsa kitap okumadığımda da ruhum daralır ve kendimi bir boşluk içinde hissederim. Kitabımı elime aldığım zaman ise farklı ülkelere gidiyor gibi hissederim.  Beni mutlu ettiği için, onu okuduğum zaman zevk aldığım için kitap okumayı çok severim ve hayatımda vazgeçilemez şeylerden en önemlisi de kitap okumaktır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme