Hangi Tür Kitapları Okumayı Seviyorsunuz?

Hangi Tür Kitapları Okumayı Seviyorsunuz? 



Kitap okumak insanlara her açıdan fayda sağlar. Okuduğumuz kitaplar ufkumuz açar, bizlere çok çeşitli fayda sağlar. Okuduğumuz kitaplar bizi farklı alemlere götürür ve bizim haya gücümüzü geliştirir. Kitapların sayamayacağımız daha çok faydası vardır. Benim ilgimi çeken kitap türleri şunlardır:

Tarih kitaplarını okumayı çok severim. Özellikle de tarih ile ilgili romanlar beni mutlu eder. Geçmiş dönemdeki padişahların hayatını öğrenirim, geçmişim hakkında bilgi edinirim. Savaşlar, yenilgiler, eski dönemlerdeki kültür ve medeniyetler ile ilgili kitapları okumak beni mutlu eder.

Kişisel gelişim kitaplarını çok severim Özellikle de Doğan Cüceoğlu’nun eserlerini çok severim. Çünkü bu kitaplar insana umut aşılar, kendimize güvenmemizi sağlar ve kişinin hayata daha da dört elle sarılmasını sağladığı için kişisel gelişim kitaplarını okumayı çok severim. Zorlu süreçler yaşadığım zaman da hemen kişisel gelişim kitaplarına sarılırım.

Polisiye romanlarını çok severim. Polisiye romanları maceralı olduğu için, devamlı olaylar örgüsü geliştiği için bu kitapları da çok severim.

Şiir kitaplarını severim. Okuduğum şiirlerde kendimden bir şey bulurum. Özellikle de vatan sevgisi, millet sevgisi, vatan hasreti, kardeşlik, sevgi, hoşgörü, yardımlaşma gibi konuları içeren şiirleri severim. Okuduğum bu şiirler benim daha da iyi bir insan olmamı sağlar.

Genelde insan değer veren, insanlığa önem  veren konuları içeren kitapları çok severim. Mesela Victor Hugo’nun Notre Dame’ın Kamburu, Sefiller gibi kitapları beni kendine çok bağlar. Bu kitaplarda kendimden bir şey bulurum.

Din kitaplarını okumayı severim. Çünkü bu kitaplar sayesinde dinimin temel esaslarını daha iyi öğrenirim ve topluma ve insanlığa daha iyi bir insan olmak için çalışırım.


Bilgi kitapları sayesinde birçok bilgi edinirim.

Gündemden ve dünyadan haberdar olmak için günlük köşe yazılarını okurum, gazete okurum, dergilere göz atarım.

Gezi kitaplarını okurum. Yazarın gezip gördüğü yerleri bu sayede ben de görmüş gibi olurum. Farklı şehirleri, farklı ülkeleri gezmiş ve görmüş gibi olurum.

Deneme kitaplarını okurum, felsefe kitaplarını okurum.

Yemek kitaplarını severim. Bu sayede farklı yörelerin yemeklerini öğrenirim.

Sağlık ile ilgili kitaplar çok dikkatimi çeker. Sağlığım için neler yapmam gerektiğini, neleri ise yapmamam gerektiğini bu kitaplar sayesinde öğrenirim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme