“Yarınki Kazdan Bugünkü Yumurta Yeğdir.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Yarınki Kazdan Bugünkü Yumurta Yeğdir.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon 


İnsan çalışıp kazanç sağladığı zaman bu kazancı ile geçimini sağlar ve kimseye minnet eylemez. Önce elimizdekilerin kıymetini bilmeliyiz ve onları kullanmalıyız. Yarın şu kadar zengin olacağım, şunlara sahip olacağım demek yerine ilk önce elimizdekilerin kıymetini bilmeliyiz. Çünkü yarının ne gibi olumsuzluklar getireceğini kestiremeyebiliriz ve istediklerimize de kavuşamayabiliriz. Onun için evdeki yumurtanın kıymetini bilmek daha akıllıca olur. Yarınki kazdan bugünkü yumurta yeğdir atasözü ile ilgili şu anlatılmak istenmektedir.

 Bugünkü ayağımıza gelmiş olan kazançla gelecekte gelme olasılığı bulunan daha büyük bir kazanç arasında seçim yapmak gerekirse, bugünkünü yeğlemek daha mantıklı olur ve daha faydalı olur. Bugünkü olan gerçekleşmiştir ve o bizimdir. Oysa yarınki olacak olan olmayabilir ve hayal kırıklığı yaşayabiliriz. İşte böyle olumsuzluklarla karşılaşmamak için sahip olduklarımız bizim için daha kıymetli olmalıdır. Yarınki kazdan bugünkü yumurta daha iyidir.


Belki kaz daha değerlidir ama kaza yani daha büyük şeylere ne zaman sahip olacağımızı bilmeyebiliriz. Önümüze türlü engeller çıkabilir ve bu durumda da üzülebiliriz. Onun için kendimizi fazla hayallere kaptırmadan gerçekler ile yaşamasını bilmeliyiz ve elimizdekinin değerini  bilmeliyiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme