“Bir Düşmanı Bağışlamak Bir Dostu Bağışlamaktan Daha Kolaydır.” Konulu Deneme

 “Bir Düşmanı Bağışlamak Bir Dostu Bağışlamaktan Daha Kolaydır.” Konulu Deneme




Düşman olan kimse sizin kötülüğünüzün isteyen ve içten içe size her türlü sinsiliği gösteren aynı zamanda bunu hareketleri ile gösterendir. Düşmanın kim olduğu bellidir ve o kişiye karşı gereken önlemi alırsınız. Düşman olan kişi size karşı bir yanlış yaptığı zaman geri sizden özür dilerse onu bağışlamak kolay olur  ama kötülüğü dost yaparsa onu bağışlamanız zor olur. Çünkü dosttan kötülük beklemediğiniz için, onunla güzel anılarınız olduğu için onun düşmanlık yapması kişide hayal kırıklığına neden olur. Dostun kazığı canınızı daha çok acıtır ve daha çok incinirsiniz. 

Düşmanın kazığı da canınızı acıtır ama ona karşı her zaman tetikte olduğunuz için ondan her türlü kötülüğün geleceğinden emin olursunuz. Çünkü ona karşı içinizde hiçbir zaman sevgi olmamıştır, bağlılık olmamıştır. Bunun için seçeceğimiz arkadaşlarımıza, eş ve dostlarımıza karşı dikkatli olmalıyız ve kimseyi hemen tanımadan çok yakınlık kurmaya çalışmamalıyız. İyi bir dost sevdiği kimseye büyük hayal kırıklıkları yaşatmaz. İyi bir dost sevdiği kişinin her zaman yanında olur ve ona içten içe sinsilikler beslemez, onun kötü günlerine sevinmez ve elinden gelen her türlü fedakarlığı yapar. 

Onun için dostlarımızdan da kolay kolay kötülük beklemeyiz ve onların bize darbe vuracağı aklımıza bile gelmez. Özellikle de bu devirde insanlara olan güven gitgide azalmaktadır. Bundan dolayı dost seçiminde de dikkatli olmalıyız ve düşmanlara karşı da önlem almaya devam etmeliyiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme