Dostluk İle İlgili Konuşma Örneği

 Dostluk İle İlgili Konuşma Örneği



Sevgili öğretmenim ve kıymetli arkadaşlarım. Bugün sizlere dostluk üzerine hazırladığım konuşma örneğimi elimden geldiği kadar anlatmaya ve kendimi bu konuda ifade etmeye çalışacağım.

İnsan en mutlu anında ve en acı gününde bir dost eline ihtiyaç duyar. O dost eli o anlarda insanın yüreğine o kadar iyi gelir bu ait olma duygusu insana güç verir ve en mutlu anlarını daha güzel geçirir ve en zor günlerinde de teselli bularak daha kolay kendine gelebilir. Dostluk hemen olmayan zaman içinde insanların birbirini daha iyi tanıyarak ortaya çıkan büyük bir arkadaşlık bağıdır, güven bağıdır, sevgi bağıdır. Sevdiğimiz dostlarımızın yanında olmak, onların  o tebessüm eden bakışlarını görmek ve onlardan destek alarak başarılı olmak kişiyi daha da mutlu eder. Dost diye nitelendirdiğimiz kişi nettir. Yapmacık değildir ve her işte size karşı samimi olduğunu hem sözde hem de uygulamada hissettirir ve gösterir. Dost dediğin kişi arkandan çeşitli entrikalar çevirmeyen, sizin mutluluğunuzu gönülden isteyen kişidir. Böyle dostlarımız varsa onların kıymetini bilmeliyiz ve onlara karşı biz de nasıl iyi bir dost olduğumuzu göstermeliyiz. Dostluk üzerine söylenmiş şu söz çok güzeldir:

“Bizim ömrümüzde ırmaklar vardır, sularında hayallerimizi yüzdürdüğümüz. Bizim ömrümüzde dostlarımız vardır, günlerimiz ayrı geçtiğinde üzüldüğümüz...”

Yukarıdaki sözden de anlaşılacağı üzerine dostlarımız hayallerimizi birlikte yüzdürdüğümüz değerli kişilerdir, onlardan ayrı kaldığımızda çok üzülürüz. Onun için dostlarımızı çok sevelim ve onlara asla ihanet etmeyelim. Dostluk üzerine söyleyeceklerim bu kadardır. Beni dikkatle dinlediğiniz için hepinize çok teşekkür ederim.

 

6 yorum:

Deneme