“Kendi Işığına Güvenen Başkasının Parlamasından Rahatsızlık Duymaz.” Sözü İle İlgili Kompozisyon

 

“Kendi Işığına Güvenen Başkasının Parlamasından Rahatsızlık Duymaz.” Sözü İle İlgili Kompozisyon

 


Kişi kendi çalışıp hayallerinin peşinde koşarsa ve o hayallerin gerçekleşmesi için elinden gelen her türlü azim ve sebatı gösterirse o kişi eninde sonunda mutlu olur. Başarılı olan bu kişi başkalarının başarısını, mutluluğunu kıskanmaz. Çünkü kendisi de başarılı olmuştur ve başkalarının başarısını kıskanmaya ihtiyaç bile duymaz çünkü kıskanmaya bile vakti olmaz böyle kimselerin. Kimi insanlar da vardır ki başkalarına ait olan her şeyi kıskanırlar.

 Bir kişi bir işi başardığı zaman o kişiye karşı kıskançlık gösterirler ve bunu jest ve mimikleri ile de dışarıya yansıtırlar. Böyle insanlar da hayalleri olmayan, hayallerinin peşinde koşmak için en ufak bir çaba dahi harcamayan tembel ve sorumsuz kişilerdir. Kendine güveni olmayan kendine güveni olmadığı için de içini kötü duygularla dolduran bu insanların yanında fazla durmamak gerekir. Çünkü bu kimseler kötümser davranışları ile sizin enerjinizi düşürmeye çalışır ve yaptığınız her şeyde kusur bulmaya çalışır. Onun için böyle kimselere her şeyimizi de söylememeliyiz. Kendimize güvenmeli, kendi yolumuzu çizmeli ve çalışmak için, iyi bir yerlere gelmek için hayat yolculuğunda önümüze çıkan engelleri aşmaya devam etmeliyiz. 

Çalışmaktan da asla vazgeçmemeliyiz. Başla insanların başarılarında da mutlu olmalıyız, onları tebrik etmeliyiz ve bunu gönülden istemeliyiz. O zaman hem daha iyi bir insan olmuş oluruz  hem de başarılı insanları iyi yönde motive ederek onların daha da başarılı olmasına bir nebze de olsa katkı sağlamış oluruz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme