“Anlayışlı Olan Anlar, Bilgili Olan Bilir; Bilen ve Anlayan Her Vakit Dileğine Kavuşur.” Sözünden Ne Anlıyorsunuz?

 “Anlayışlı Olan Anlar, Bilgili Olan Bilir; Bilen ve  Anlayan Her Vakit Dileğine Kavuşur.” Sözünden Ne Anlıyorsunuz?




Anlayışlı olan kişi olaylar karşısında vurdumduymaz olmaz ve ince düşüncesi ile insanları kırmamaya çalışır, her doğruyu her yerde söylemez. Yani patavatsızlık yapmaz, insanların zor zamanlarında onların halinden anlar ve ince bir ruha sahiptir. Bilgili olan kişi ise çok okuyarak, gezerek, merakını gidermek için devamlı araştırmalar yaparak bilgili kalmaya devam eder. 

Bir insan hem anlayışlı hem de bilgiliyse o insan her vakit dileğine kavuşur ve amaçlarına kavuştuğu için kendini mutlu eder, çevresindeki insanlara faydalı olur. Yani hem bilmek hem anlamak gerekir. Anlamak ve bilmek için anlayışlı olmak ve öğrenmek gerekir. Bunları yaptığımı zaman günü gelince hayallerimizin gerçekleşmesini sağlarız, hedeflerimiz gerçekleşmiş olur. Kendini bilen insan başka insanlara karşı üstünüm havaları içine girmez. Alçakgönüllü olur. Çoğu bilim insanına baktığımızda bu kişilerin hem anlayışlı hem de bilgili kişiler olduğunu okuyoruz kitaplardan. 

Bilen ve anlayan insan mütevazi bir kimse olur zaman içinde. Devamlı bilgi peşinde, öğrenme peşinde koştuğu için boş işlere ayıracak zamanı olmaz böyle kimselerin. Nitelikli insanlardır bu kişiler. Kendileri için, insanlık için büyük fayda sağlayan kimselerdir onlar. Böyle oldukları için de her vakit istediklerine kavuşurlar ve sabrın ve azmin zaferi olur o gün.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme