“Öğretmenler Işık Kaynağıdır.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Öğretmenler Işık Kaynağıdır.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.



Tüm gücünü sonuna kadar öğrencileri için kullanan, yeri geldiği zaman hasta hali ile bile öğrencilerine ders anlata anlata sesi kısılan değerli öğretmenler bir toplumu, ülkeyi hatta dünyayı değiştirebilecek güçte olan kimselerdir. Cehaletin ortadan kalkması için durmadan çalışmaya, üretmeye devam eden ve bunun için de of bile demeyen öğretmenler öğrencileri için, içinde yaşadığı toplum için bir ışık kaynağı, bir yol gösteren ve insanları aydınlatan kişidir. Nasıl ki güneş dünyamızı aydınlatan ve ısıtan bir ışık kaynağı ise öğretmenler de insanlığın gelişmesi, insanın birey olması, kendini geliştirmesi için ona yol gösteren, onun elinden tutan bir aydınlatıcı, değiştirici, yön verici kişidir.

Onlar ki kendilerinden her türlü tavizi verip yetiştirdiği öğrencilerin insan olarak kalabilmeleri için, onların ilk olarak güzel ahlaklı bireyler olması  ter döken değerli aydınlarımızdır. Bir toplumda cehalet sular seller gibi akıyorsa o toplumda yeteri kadar öğretmene değer verilmiyor demektir. Oysa öğretmen içinde yaşadığı çevredeki insanları olumlu anlamda değiştirmek ve geliştirmek için durmadan çalışır ve tıpkı bir arının çiçek çiçek gezdiği gibi öğretmen de her öğrencisi için elinden gelen her türlü emeği sarf eder ve her bir öğrencisinin başarılı olması için elinden geldiği kadar onların seviyesine iner ve bunu yapmaktan da asla yorulmaz. Çünkü o öğretmendir, çünkü o ışık saçan ve kendini bitiren ve ama toplumu ayağa kaldıran, şahlandıran ve geliştiren büyük bir hazinedir. Öğretmenler mesleğini gönüllü yapan, kendini insan yetiştirmeye adan neferlerdir. Gazi, Mustafa Kemal kıymetli öğretmenlerimizin değerli olduğunu anlatmak için şu sözü söylemiştir:” "Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır." 

Kişi bir şeyleri merak etmek isterse, yeni bilgiler öğrenmek için çabalarsa mutlaka bir öğretmenin peşine takılmalı ve onun bilgilerinden, onun ışığından faydalanarak kendi hayat yolculuğuna başlamalıdır. Bunu yaptığı zaman hem çalışan kişi başarılı ve mutlu olacak hem de ona yardım eden öğretmen kendini iyi hissedecek ve işe yaramanın verdiği o muhteşem duygu öğretmenlerin daha çok insana faydalı olacak, daha çok yüreğe dokunmasını sağlayacaktır. Bir ışık kaynağı bulmak istiyorsanız hemen öğretmenlerin peşine takılın ve onların engin bilgilerinden faydalanmak için onlardan öğrenmeye devam edin. İşte o zaman ışık yayan kişinin yanında siz de ışık yaymaya başlarsınız yavaştan.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme