Savaştayken Anneye Mektup

 Savaştayken Anneye Mektup


Beni zor koşullarda büyütüp bugünlere getirmiş olan, benim asker olmam için bana yıllarını feda eden ellerinden öpülesi güzel kadın, canım annem!


Biliyorsun ki şu anda kahraman ordumuz ile birlikte savaş halindeyiz. Ordumuz Allah’ın izni ile bu savaştan da muzaffer çıkacak. Sen benim için ve diğer Mehmetçikler için endişeleniyorsundur. Geceleri uyku girmiyordur gözüne canım anam. Nasıl bizim için dua ettiğini, bizim hayırlısı ile vatana sağlıcakla dönmemizi istediğini çok iyi biliyorum kıymetlim. Elbette hepimiz ülkemizi iç ve dış terör örgütlerinden kurtarmak istiyoruz ama biliyorsun ki biz yola canımızı vermeye baştan razı olduğumuz için çıktık. Biz bu davaya hayatımızı feda ederiz, vatan yolunda şehit olmaktan, gazi olmaktan asla vazgeçmeyiz ve düşman karşısında yılmadan, yenilmeden onlarla çarpışmaya kanımızın son zerresine kadar devam ederiz.

Değerli annem! Sen gönlünü ferah tut. Bizler komutanlarımızın sözünden çıkmıyoruz ve gece gündüz demeden vatan için nöbet tutuyoruz, size olan hasretimiz de artıyor ama vatan sevgisi her şeyin üzerinde olduğu için o özlem geçiyor zamanla. Çünkü önce vatan diyoruz. Hani demiş Mustafa Kemal Atatürk: “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır.” diye. İşte biz de vatan için çarpışmaya devam ediyoruz.  Sakın üzülme, sakın korkma. 

Vatan için şehit olacaksak bu yola seve seve gideriz. Sen de oğlunla gurur duyarsın şehit anasıyım diye. Bu yolda her şey ile karşı karşıya kalabiliriz. Onun için için rahat olsun, sen mutlu olmana bak ve kardeşlerime iyi bak. Senin ellerinden, gözlerinden öperim benim emektar anam. Allah’a emanet ol, kendinize iyi bak.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme