Yine, Yeniden, Yeni Bir Yıla Merhaba Konulu Kompozisyon Yazınız.

 Yine, Yeniden, Yeni Bir Yıla Merhaba Konulu Kompozisyon Yazınız.


Bir yılı daha iyisi ile kötüsü ile, hayal kırıklıkları, hayat sürprizleri ile  geride bıraktık. Zamanın bize nerede, ne zaman, ne getireceği hiç belli olmaz. Onun için yeni yıla girerken daha bir umutlu olmalıdır, daha bir heyecanlı olmalıdır insan. Çünkü yeni yıl demek yeni umutlar, yeni kararlar, hayata yeniden tutunma demektir. Geride bıraktığımız iki buçuk yılımız korona virüs ile geçti. Bu zaman zarfında insanlar birbiri ile yüz yüze iletişim kurmaktan, sarılmaktan, birbirine gelip gitmekten kaçındılar. Çok canlar aldı bu virüs aynı zamanda.


Her şeye rağmen hayat devam ediyor ve her yıl ardında gelecek yeni bir yıla hazırlanıyor. İşte bu yıl da o yılda o yıllardan biri. Artık 2023 zamanı. Yeni bir yıl, yeni heyecan, yeni mutluluklar olsun umudumuz. Yeni yılda ailemle birlikte olacağım ve onlarla evimizde çok güzel bir zaman geçireceğim. Önce  onları güzel bir akşam yemeği için lokantaya götüreceğim. Çünkü artık işimi elime aldığım için, mesleğimden kazandığım para ile onlara güzel bir yemek ısmarlayacağım. Mesleğim mühendislik bu arada. Kimya mühendisiyim ve çok şükür ki bu yıl devlet kadrosunda kendime yer bulabildim. Çok çalıştım yıllarca ama en sonunda istediğime kavuştum.


  Bu yılda yapacağım çok şeyler var. Mesleğimde iyi biri olmak için, vatana ve millete faydalı bir mühendis olmak için çok çalışacağım ve elimden gelen her türlü fedakarlığı yapacağım. Bu yılın bana huzur, mutluluk ve kazandığım helal para getirmesini umut ediyorum. Kardeşlerimle birlikte de güzel vakit geçirmek istiyorum. Onlara çok güzel zeka oyunları aldım. Mangala, Q- Bitz  satranç gibi oyunlar aldım ve yılbaşı akşamı onlarla birlikte doyasıya zeka oyunları oynayacağım. 


Babama ve anneme çok güzel hediye aldım. Babama altın saat, anneme ise altın küpe aldım ve bunları yılbaşı akşamında canlarıma hediye olarak vereceğim. Kardeşlerime ise oyuncaklar, şekerlemeler, ve kuruyemişler aldım. Ayrıca onlara okul harçlığı da vereceğim ki mutlu olsunlar. Yeni yılda yapacağım çok şeyler var. Yeni yılda ülkemizin her açıdan gelişmesini temenni ediyorum.


 Daha huzurlu, daha adil, daha gelişmiş bir ülke olsun ülkemiz. İnsan haklarının  her anlamda iyi uygulandığı eşitliğin daim olduğu, haksızlıklara karşı susulmaması gerektiği kanısındayım. Onun için ülkem için çok dua ediyorum ve çok çalışıyorum. Yeni yıl bana, aileme ve ülkemize huzur ve mutluluk getirsin. Hasta olanlar şifa bulsun, dertli olanların derdi çözülsün, ülkem bilim ve fen alanında daha iyi bir yere gelsin  ve daha çok sayıda umutlarım var. Herkesin yeni yılını tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dilerim.

2 yorum:

  1. sına var cok ısıme yaradı sagol sagoluyorumzaten notbu yorum bot degıldır

    YanıtlaSil

Deneme