Satranç Kitabı İle İlgili Test Soruları ve Cevapları

 Satranç Kitabı İle İlgili Test Soruları ve Cevapları


1)New York'tan yola çıkan gemi nereye gidiyordu.

A) Cape Town

B) Buenos Aires

C) Ottawa

D) San Salvador

 

2) Mirko Czentovic kimdir?

A) Tüccar

B) Kasabanın papazı

C) Eski bir denizci

D) Dünya satranç şampiyonu

 

3) Mirko'nun babasının mesleği nedir?

 A)Denizci

 B)Tüccar

 C)Balıkçı

 D)Madenci

 

4) Mirko'nun en belirgin özelliği nedir?

 A)Saf oluşu

 B)Çıkarcı oluşu

C) Çekingen olması

D)  Vurdumduymaz olması

 

5) Mirko ilk satranç maçını kiminle oynamıştır?

 Kasabanın papazı

 Köyün öğretmeni

 Zabıta memuru

 Kasaba bekçisi

 

6) Mirk'nun kariyerindeki yükselin başlangıcındaki anlaşma kiminle yapılmıştır?

A) Fabius Cuntator

B) Kont Simczic

C) Alekhine

D) Lasker

 

7) Mirko Dünya Satranç Şampiyonluğu'nu kaç yaşında kazanmıştır?

A) 10

B) 15

C) 20

D) 25

 

8) Mc Connor kimdir?

 A)İngiliz bir vekil

 B)Alman bir sanayici

C) Fransız bir tüccar

 D)İskoç bir mühendis

 

9) Doktor B, sorgulanmak için nereye götürülmüştür?

A) Depoya

B) Zindana

 C)Otele

D) Karakola

 

10) Doktor B'nin sorgudayken çaldığı şey nedir?

A) Anahtar

B) Kitap

C) Gazete

D) Silah

 

11) Doktor B, sinir krizi sonucunda gözlerini açtığında kendini nerede bulmuştur?

A) Evinde

B) Okulda

 C)Sokakta

D) Hastanede

 

Cevaplar:

1b  2.d  3. a  4.d   5. d   6. b   7. c   8.d   9.c   10.b  11.d

1 yorum:

Deneme