Gerçek Dost İle İlgili Kompozisyon

  Gerçek Dost İle İlgili Kompozisyon


Gerçek dost her şeyden önce dili ile kalbi bir olan kişidir. Yani yüzüne gülüp kalbinden de kötülük düşünmeyen, sinsi planlar içinde olmayan içinde kin olmayan hakiki gerçek samimi insandır. Dostluk olması için belirli bir zaman ve süreç olması gerekir. İnsanların birbirini iyice tanıması gerekir. Güven ve samimiyet olduktan sonra dostluk da kurulmaya başlanır.


Gerçek dost yalan söylemez, yalanın arkasına saklanmaz. Senin arkandan konuşmaz. Hatalarını senin yüzüne güzel bir şekilde söyler. Seni kırmadan, yargılamadan hatalarını yüzüne söyler. Sen zor bir durumla karşı karşıya kaldığın zaman nerede olursa olsun sana ulaşmaya çalışır, ve senin yanında olmak ister. Senin için gerçekten endişe eder ve üzülür. Mutlu günlerinde yanında olmak ve mutluluğunu can-ı gönülden paylaşmak ister. Gerçek dost güvenilirdir. Emanete hıyanet etmez. Gerçek dost çok dostluğunu laf ile değil uygulama  ile sana gösterir. Seninle ilgili özel bilgileri senin haberin olmadan başkalarına söylemeyen ve sır tutan kişidir gerçek dost. Ufak şeylerin hesabını yapmayan, ben değil biz anlayışı ile hareket edendir gerçek dost.

 

Gerçek dost senin başarılı olmanı ister ve kendisi de çalışkan olur. Boş işlerle uğraşmaz. Dostlar birbirinin gelişmesine yardım eder. Gün boyu boş boş oturup onun bunun dedikodusu ile vakit geçirmezler. Kendi işleri ile meşgul olur. Acı günlerinde sırtını yaslayabildiğin  ailendir gerçek dost. Kan bağı olmasa da gönül bağının en güzel örneğidir gerçek dostluk. Elinden geldiği kadar sana imkanları doğrultusunda küçük hediyeler alan, senin sevdiğin bir şeyi senin için saklayandır gerçek dost. Paylaşmasını bilen, kardeşçe yaşamasını bilendir gerçek dost. Böyle dostların değeri bilinmelidir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme