Toplum Hayatında Dostluğun Önemi İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 Toplum Hayatında Dostluğun Önemi İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


İnsan bu dünyada kazanırsa dost kazanmalı düşman anadan da olur derler ya. İşte bu söz dost olmanın, dost kalabilmenin ne kadar önemli olduğunu anlatır. Çünkü dostlar bizim her anımızda yanımızda olan kıymetli kimselerdir.  Dostluk güvendir, samimiyettir, paylaşmadır, kardeşliktir, dürüstlüktür. Toplum hayatında dostluk insan ilişkilerinin gelişmesi bakımından çok önemlidir. Kaliteli dostluklar kurmalı, insan kalbi kırılmamalıdır. Bu dünya gelip geçicidir.


 Zamanı geldiği zaman herkes bu dünyada göçüp gidecek. Geride bıraktığımız malımız, şöhretimiz olmayacak. Geride bıraktığımız güzel anılarımız, dostluklarımız, insanlığımız olacaktır. Ne güzel dosttu, hiç bir zaman arkamdan beni hançerlemedi diyecekler. Bu söze layık olmak bile insana ayrı bir güven, ayrı bir mutluluk vermektedir. Dostlarımızla birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Onlara acı günlerinde destek olmalıyız. Başarılı günlerinde ise en az onlar kadar mutlu olmalıyız. Ortak dertlerimizi, ortak sevinçlerimizi ortak duygularla yaşamalıyız. Başka insanlara iyi dost olarak örnek olmalıyız. Her şeyden önce vefalı dost olmalıyız.

 

Toplum hayatında dostluklarımızı geliştikçe insanların da bize olanı saygısı ve güveni artmaya başlar. Böyle olunca da kalıcı dostluklar, kalıcı kardeşlikler kurulur ve bir ömür güzel bir şekilde geçirilmeye çalışılır. Yeter ki geçinmeye ve dost kalmaya gönüllü olalım ve dost olalım.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme