Okumadığın Gün Karanlıktasın Sözünden Ne Anlıyorsunuz? Yazınız.

 Okumadığın Gün Karanlıktasın Sözünden Ne Anlıyorsunuz?  Yazınız.


Okumak insanı insan yapan en önemli vasıflardan biridir. Kişi okuyarak kendini geliştirir, hayatı öğrenir. Okumak sayesinde hafıza gelişir, analitik düşünme becerileri gelişir, kişideki bilgi seviyesi artar. İnsan okumadığı zaman öğrenemez. Öğrenmediği zaman da hiçbir şey bilmez. Bilmediği için cahil kalır ve sürekli başka insanların aklına muhtaç olur ve kendi aklını kullanamaz.


 Kendi aklını kullanmadığı zaman da kendi kişiliği kendi kimliği olmaz ve hep birilerine muhtaç olur. Okumadığın zaman aydınlık yollara çıkamazsın ve karanlıkta yerinde saymaya devam edersin. Okumayan, kendini geliştirmeyen insanlar toplumun başına bela olur.  Mesela okumayan  kadın ya da erkek olsun herhangi bir kişi iyi bir baba, iyi bir anne olmaz, iyi bir iş arkadaşı, komşu, arkadaş, dost olmaz. Buradaki okumak sadece ders anlamında değildir. İnsan okuyarak aynı zamanda dürüst, güvenilir ve ahlaklı olmayı da öğrenir. Yoksa çok sayıda okumuş yalancı, güven vermeyen insanlar da vardır. Yani okumak kişinin kendini daha bilgeleştirmesi, daha olgunlaştırması demektir. 


Bunun için okumalı ve kendimizi kendi dar kalıplaşmış düşüncelerimizden çıkarmalı ve aydınlık yollara koşmalıyız. Çünkü tüm bunları yapan şey  okumak, araştırmak, merak etmektir. Okuduğumuz zaman sorgularız, her şeye körü körüne inanmayız ve kendi aklımızla karara veririz. Böylece kendi yolumuzu kendimiz çizeriz ve karanlıkta boğulmayız.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme