10 Yıl Sonra Kendimi Nerede Görüyorum Konulu Bir Yazı Yazınız.

 10 Yıl Sonra Kendimi Nerede Görüyorum Konulu Bir Yazı Yazınız.

 

Merhaba benim adım Kerem. 10 Yıl sonramı yazıyorum sizlere.  Ankara’dan Eskişehir'e geleli iki yıl oluyor. Ailemden ayrıyım ama okumam için bu gerekliydi.10 Yıl sonrama baktığım zaman kendimi üniversite okurken buluyorum.  Üniversite şehri Eskişehir’i kazanmış ve burada yaşamaya başlıyorum. Şehir çok güzel ve tam bir öğrenci şehri. İstediğim bölümü kazanmış ve mutlu bir şekilde üniversitemi okumaya devam ediyorum. Sınıf Öğretmenliğini okuyorum.


 Çocukları çok sevdiğim için, onları geleceğe hazırlamak ve onların aydın bir birey olmaları için iyi bir öğretmen olmak istiyordum ve onun için de sınıf öğretmenliğini severek okuyorum.

 Devlet yurdunda kalıyorum ve üniversite ikinci sınıf öğrencisiyim. Sabahları okuluma gidiyorum ve orada derslerimi dikkatlice dinleyip tekrar yurda dönüyorum. Akşam olduğu zaman yurtta yemeği yiyip odama çekiliyorum ve oda arkadaşlarımla güzel bir sohbete başlıyoruz. Gün içinde neler yaptığımız konuşuyoruz. Herkes farklı şehirlerden geldiği için daha zengin kültürel bir ortam oluyor. Akşam birlikte yurdun bahçesine çıkıp çay içiyoruz, çekirdek çitliyoruz ve basketbol oynuyoruz. 

Odaya döndüğümüz zaman herkes geleceği ile ilgili hayallerini konuşmaya başlıyor ve ben de nasıl bir öğretmen olacağımı onlara anlatıyorum ve hepimizi kahkahalar içinde gülüyorum. Mete iyi bir matematik öğretmeni olacağını, Aydın iyi bir mühendis olacağını söylüyor ve birbirimize güzel dilekler bulunuyoruz.

 

 Üniversiteyi derece ile bitirmek için çok çalışıyorum ve elimden geleni yapıyorum. Günler böyle geçip gidiyor. Bazen okul çıkışı sinemaya ve tiyatroya gidiyorum. Okulun düzenlediği konserlere katılıyorum ve sevdiğim sanatçıları dinlemeye ve doya doya eğlenmeme bakıyorum. Hem çalışıyor, hem geziyor hem de zevkli bir şekilde yaşamımı burada iadem ettirmeye çalışıyorum.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme