Hayallerim Var Benim Konulu Kompozisyon

 Hayallerim  Var Benim Konulu Kompozisyon


Hayal kurmak, kurduğun hayalin gerçekleşmesi için çalışmak, alın teri dökmek gerekir. İnsan hayalleri ile umutlu ve mutlu olur. Çünkü hayal kurmak kişiyi heyecanlandırır, amacına odaklandırır ve daha güçlü yapar. Hiçbir şey insanın hayal gücü kadar hür değildir der David Hume. Gerçekten de hayal kurarken istediğimiz yaşantıyı, istediğimiz güzellikleri umut edebiliriz, uzaklara dalabiliriz ve yüzümüzde bir rahatlama ve tebessüm olur.

Kurduğumuz hayalin gerçekçi de olması gerekir. hayatta gerçekleşmeyecek bir şeyin hayalini kurmak insana bir şey kazandırmaz. Oysa çalışarak üreterek bir şeylerin hayalini kurmak ve o hayallerin peşinden sonuna kadar disiplinli bir şekilde ilerlemek hayallerin gerçekleşmesini, hayata geçirilmesini sağlar .Kişi hayallerini gerçeğe döktüğü için daha güçlü ve daha mutlu olur. Hayal kuran insan hayaline daldığı zaman  güler, duygulanır, yanakları al al olur, heyecanlanır.


 Bazen hayal kurmak gerçeğinden neşeli eder insanı. İnsan hayal kurmaktan hiçbir zaman vazgeçmemelidir, hayallerinin peşinden koşmalı, azimli, sabırlı , çalışkan olmalıdır. Mustafa Kemal Atatürk cumhuriyeti ilan edeceğim, ülkeme yenilikler getireceğim dediğinde ona kimse inanmıyordu ama o bunları çok önceden hayal etmiş ve hayallerinin peşinden koşarak cumhuriyeti ilan etmiş, inkılapları gerçekleştirmiş ve ona inanmayanları şaşırtmıştır. İşte tüm bunlar bir hayalin ürünüdür. İnsan hayal kurmaktan vazgeçmemelidir. 


Yapamazsın, edemezsin diyenlere inat daha çok gayret gösterip  çalışılmalı ve hayallerinin peşinden koşulmalıdır. Hayal kurmanın önemi ile ilgili şu söz de unutulmamalıdır:” Hayaller bedavadır. Zor olan onları gerçeğe çevirecek iradedir. Sylvester Stallone. Yani her şey senin elindedir, yeter ki iste ve kendine inan. Sonra hayallerin belki hayatın olur kim bilir?

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme