100 Yıl Önce Yaktığın Ateş Konulu Cumhuriyet İle İlgili Kompozisyon

 100 Yıl Önce Yaktığın Ateş Konulu Cumhuriyet İle İlgili Kompozisyon


Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve vatanın bağrından çıkmış kahraman vatan evlatları kadını ile erkeği ile topyekun savaşmışlar ve bu ana vatanı düşman kuvvetlerine teslim etmemişlerdir. Ya istiklal ya ölüm parolası ile başlayan İstiklal Savaşı’nda Anadolu halkının gösterdiği mücadele esir olan diğer devletlere örnek olmuş, milletimiz büyük bir destan yazmıştır. Bağımsızlık elde edilince milletimiz rahatlamış ve toprağında işgalcilere bir daha göz açtırmamak üzere birlik, beraberlik ve dayanışma içinde yaşamaya devam etmiştir. 


Bağımsızlık elden edildikten sonra sıra rejimde değişikliğe gidilmişti. Bunun için de büyük önder Gazi Mustafa Kemal 29 Ekim 1923’te cumhuriyeti ilan ederek cumhuriyetin ateşini yakmış, cumhuriyetin temeli atılmış ve atılan bu temel daha da büyümüş, genişlemiş ve bugün tam 100 yıllık bir dev eser ortaya çıkmıştır.100 yıl önce yaktığın bu ateş gönüllerimize taht kurmuştur. Mustafa Kemal’im. Cumhuriyet sayesinde çeşitli özgürlükler elde edilmiş, kadın erkeği ile eşit hale gelmiş ve kadına verilen önem daha da artmıştır. Halk egemenliği yönetimde etkili olmuş, halkın iradesi, halkın yönetimi olmuştur. Başa gelecek olan yöneticiler seçimle gelmişlerdir. Halk bir yöneticinin yaptığı faaliyetleri beğenmediği zaman seçimle yöneticiyi indirmiş yerine istediği başka bir yöneticiyi getirebilmiştir. Tüm bunlar cumhuriyet sayesinde olmuştur.  Cumhuriyet'in en önemli mirası akıl ve bilimdir. Aklın ve bilimin yolundan giden milletler ilerleyecek ve ülkelerini gelişmiş ülke haline getireceklerdir. Atatürk'ün de en önemli mirası akıl ve bilimdir. Bugün 100 yıllık yakılan ateşin şöleni var, bugün demokrasi şöleni var. Bu cumhuriyeti biz Mustafa Kemal’den aldık ama sonsuza kadar yaşatacağız ve o cumhuriyet,  o dev yapıt biz gençlere emanet olacaktır. 


Bu ülkede cumhuriyet değerli bir mücevher gibi korunacak ondan asla vazgeçilmeyecektir.  Cumhuriyet gibi büyük bir eserin ilan edilmesini sağlayan bu eserin lideri Mustafa Kemale sonsuz teşekkürler ediyorum. 100 yıllık yaktığın ateş hiç sönmeyecektir. Atam.  Cumhuriyet ışığı daim olacak, gençler cumhuriyete sıkı sıkıya bağlı olacak, ülkesine, vatanına sahip çıkacak ve onu geliştirmek için var gücü ile çalışacaktır. 100 yıllık dev eser iyi ki varsın, iyi ki bizimlesin.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme