“Gerçek Arkadaşlık Sıhhat Gibidir. Değeri, Ancak O Yok Olduktan Sonra Anlaşılır.” Sözü İle İlgili Kompozisyon

 “Gerçek Arkadaşlık Sıhhat Gibidir. Değeri, Ancak O Yok Olduktan Sonra Anlaşılır.” Sözü İle İlgili Kompozisyon


Arkadaşlık ilişkileri güçlü bağlar sayesinde uzun ömürlü olur. Gerçek arkadaşlık sıhhat gibidir. Çünkü gerçek arkadaşlarımızın yanında kendimizi güçlü ve mutlu hissederiz. Nasıl ki sağlığımız yerinde olduğu zaman kendimizi dinç hissedersek iyi ve sağlam karakterli arkadaşlarımızın yanında da güven içinde oluruz.  Çünkü gerçek arkadaşlarımız bizi her halimiz ile kabul eden, bizi hemen yargılamayan ve olduğu gibi kabul edendir. Her şeyden önce bize güven verendir, bizim sırrımızı saklayabilen, bizi çok ama çok sevendir.

 

Bizim kusurumuz olduğu zaman bize bunu güzel bir şekilde anlatan, bizi tehlikelere karşı uyarandır gerçek arkadaş. Kimi zaman onlar doğruları söylediği zaman bu hoşumuza gitmez ve onları incitiriz ve onlar da üzülerek yavaş yavaş ayrılır ve soğur bizden. Gerçek arkadaşlığın değeri zamanında bilinmelidir. Yani birlikteyken kıymet bilinmelidir. Arkadaşımız bizimle ilişkisini kestikten sonra anlarız nasıl bir hata yaptığımızı. Çünkü bir daha karşımıza onun gibi iyi, onun gibi bizi koşulsuz seven kimseler çıkmamaya başladığında yanar canımız. Onunla geçirdiğimiz anlara takılır aklımız. Gülerken, ağlarken yanımızda o vardır hep diye düşünürüz ve çok üzülürüz. Çok pişman oluruz ve keşke burada hemen yanımda olsaydı da ona sarılabilseydim deriz.  Onun için yaşarken insanlar arkadaşlarına değer vermeli, onların kötü ve iyi gününde yanında olmalıdır. Bizi biz olduğumuz için seven, bizi yeri geldiği zaman uyaran arkadaşlarımızı kimi zaman yanlış anlayabilir ve onların kalbini kırabiliriz. Bunu yaptığımız zaman arkadaşımız çok üzülür ve onun kalbini yaralamış oluruz. O da bizden uzaklaşır ve arkadaşsız kalırız.

 

Daha sonra karşımıza çıkan arkadaş gibi görünen kimselerin aslında gerçek arkadaş olmadığını anlarız ve asıl dostumuzun bizi çok seven, bizi uyaran kişi ya da kişiler olduğunu anlarız. İşte böyle bir hataya düşmemek için zamanında kıymet bilinmeli, arkadaşlarımızın kalbi kırılmamalıdır. Onların değeri onlar gitmeden bilinmelidir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme