Kardeşlik ve Barışın Dünyaya Yayılması İçin Neler Yapılmalıdır?

 Kardeşlik ve Barışın Dünyaya  Yayılması İçin Neler Yapılmalıdır?


Dünya herkese yetecek kadar genişken, doğanın armağanları herkese yeterken ne yazık ki savaşlar, kötülükler, acılar, şiddetler devam etmekte ve dünyamızda her geçen gün kaos artmaktadır. İnsanların doymak bilmeyen gözleri, hırsları dünyada barış ve kardeşliğin olmasını engellemektedir.


Kardeşlik ve barışın dünyaya yayılması için yapılması gerekenler; İlk olarak aileler ahlaklı, güvenilir ve dürüst çocuklar yetiştirmelidir. İnsan haklarına saygılı, adaletten yana olan, empati kurabilen, eleştirel düşünebilen, içinde sevgi ve saygıya dair güzel duygular barındırabilen çocuklar yetiştirilmelidir. Dünya hepimizindir bunun için de birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için çalışmalı, dünya  kardeşliği sağlanmalı, savaşlara son verilmelidir. Farklılıklar bir bütün olarak görülmeli, hoşgörü olmalı, dostluklar kurulmalı, açlıklara son verilmeli, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde herkes insan olmayı öğrenmelidir.


Devlet yöneticileri savaşmayı bırakmalı, her ülke kendi sınırları içinde başka ülkelerin sınırlarını da korumalı, kimse kimsenin toprağına göz dikmemelidir. Irkçılık yapılmamalı, çocuklar öldürülmemeli, savaşlar son bulmalıdır. Kardeşlik ve barışın daim olması için insanlık bir olmalıdır.  Farklı kültürlerin kaynaşması sağlanmalı, sevgi, barış, dostluk, kardeşlik ve merhamet hakim olmalıdır dünyaya.

Dünya barışı sağlanmazsa insanlar birbirini yok edecek ve en sonunda dünya kimseye kalmayacaktır. Onun için Yunus Emre’nin  de söylediği gibi;

Gelin danış olalım

İşi kolay kılalım

Sevelim, sevilelim

Bu dünya kimseye kalmaz.


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme