Doğa İle İlgili Kısa Hikaye Örneği

 Doğa İle İlgili Kısa Hikaye Örneği

İlkbahar gelmişti. Her yer yemyeşildi. Mis gibi bahar havasını penceremden odama dolmuştu. Baharın Babam hafta sonu bizi doğa gezisine çıkarmıştı. Kardeşim, annem ve ablamla harika bir doğa gezisine başlamıştık. Kayseri Yahyalı Aladağlara doğru yol adlık. Arabamıza et, köfte, sucuk, ve içecekleri de koymuştuk. Hem piknik hem de doğa gezisine gidiyorduk.  Aladağlar bizim yaylamızdır.


 Orada papatyalar olur, kuzu kulakları olur, değişik otlar, çiçekler olur. Arabayla giderken bir çeşme başında mola verdik Aladağların buz gibi berrak suyunu kana kana içtik. Her yer mis gibi kokuyordu. Yarpuz kokusu ve papatya kokusu birbirine karışmış bizi bir hoş etmişti. Suyumuzu içtikten sonra arabaya binip daha yukarılara gittik ve Aladağların yemyeşil alanlarını doya doya gezdik. Daha sonra karnımız acıktı ve pikniğimiz yaptık. Mangal yaptığımız yeri temiz bıraktık ve çöpleri oraya bırakmadık. Getirdiğimiz poşete çöpleri koyduk ve Aladağları tertemiz bıraktık. Akşama kadar top oynadık, kırlarda koştuk, temiz havaya doyduk ve en sonunda yorgun düştük. 


Hepimiz arabamıza binip evimize geldik. Harika bir doğa gezisi olmuştu benim için. Orada değişik ağaç türlerini görmüştüm, değişik bitkiler görmüştüm. Günüm yorucu ve muhteşem bir temiz havayı içime çekerek geçmişti. Doğayla iç içe olmak insana ayrı bir mutluluk veriyor, günlük stresimizi, dertlerimizi bir kenarda bırakıyorduk.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme