5 Tane Özdeyiş ve Anlamları

 5 Tane Özdeyiş ve Anlamları


1) “Bir ülkenin geleceği o ülke insanlarının göreceği eğitime bağlıdır. “(ALBERT EINSTEIN):Ülkelerin geleceği o ülkenin göreceği eğitime bağlıdır. Eğitim sayesinde insan değişir daha doğrusu verilen eğitim insanı olumlu yönde değiştirmek zorundadır. Nitelikli eğitim verilmelidir. İnsan eğitim alırken güzel ahlaklı olmayı, dürüst ve güvenilir bir insan olmayı da öğrenmelidir. Bununla birlikte akademik bilgiler de öğrenildiği zaman o ülkenin insanları daha bilinçli, daha iyi insanlar olacaktır. Eğitimden yoksun olan milletler ise kısa zamanda gerileyecek ve cahil kalmaya devam edecektir.

 

2) “Çocuğa küçük şeylerden zevk almasını öğreten, ona büyük bir servet bırakmış olur.”( ETIENNE GILSON): Çocuğa küçük şeylerden zevk almasını öğretmek gerekir. Mesela kendi başına bir yapabileceği bir sorumluluk verilmelidir. Kendi odasını toplama, oyuncaklarını kaldırma, kumbarasında para biriktirme gibi. Çocuk bu küçük şeyleri yaptığı zaman mutlu olacaktır. Çocuğa her istediğini vermek onu mutlu etmez aksine onu şımartır ve hayattan zevk almamasına sebep olur. Bunun için çocuklara küçük şeylerden zevk almasını öğretmek gerekir.

 

3) “Dedikodu, basit ruhlu insanların eğlencesidir.” (JORNEİLLE): İşi gücü olmayan insanların en sevdiği şey dedikodu yapmaktır. Dedikodu yapan insanlar kendini geliştirmemiş, insanların arkasından konuşacak kadar korkak kimselerdir. Bu kimseler itibar etmemek gerekir. Basit insanlar dedikodu yaparak değerli vakitlerini boş yere harcarlar.


4) “Dünyada her şeye değer biçmek mümkündür, fakat öğretmenin eserine asla değer biçilemez.” (SOKRAT): Öğretmenin bir insan yetiştirir ve o yetiştirdiği insan da dünyaya faydalı olabilir ve çok büyük işlere imza atabilir. Öğretmenin yetiştirdiği çocuklar geleceğin aydın yüzleri, gelişimin öncüleridir. Onun için öğretmenin yetiştirdiği esere paha biçilemez.


5) “Düşünmek ve söylemek kolay, fakat yaşamak, hele başarı ile sonuçlandırmak çok zordur.” (ZİYA GÖKALP): Bir şeyi düşünmek ve konuşmak kolaydır ama önemli olan o düşündüğümüz ve konuştuğumuz şeyi hayata geçirebilmektir. Bunu yaptığımız zaman zor olanını başarmış oluruz ve böylece düşündüklerimiz ve konuştuklarımız lafta kalmamış olur. Hele bir de başarı ile sonuçlandırırsak her şey daha güzel ve daha iyi olur.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme