Ağaç Yaprağı İle Gürler Atasözü İle İlgili Konuşma Örneği

 

Ağaç Yaprağı İle Gürler Atasözü İle İlgili Konuşma Örneği

 

Ağaç yaprağı ile gürler atasözünün anlamı şudur: İnsan önemli işleri akrabasında, yakınlarından ve yandaşlarından güç alarak daha kolay yapar ve onlar ile daha güçlü ve daha büyük bir çevre oluşturur.


Sevgili öğretmenim, değerli dinleyiciler!

 

Ailemiz, akrabalarımız, arkadaşlarımız, komşularımız bizim en yakınlarımız, sosyal bağ kurduğumuz, anılarımızı yaşadığımız yakınlarımızdır. Önemli ve zor işlerimizde onlardan destek alırız. Aldığımız destek bizi mutlu eder ve yalnız olmadığımız hissederek kendimizi ait olmanın verdiği mutluluğa bırakıveririz.

 

Mesela geçen yıl babam işten çıkarılmak zorunda kalmıştı. O yıllarda korona virüs vakası ortaya çıktığı için babamın patronu da zarara uğradığı için zorunlu olarak işçilerini işten çıkarmak zorunda kalmıştı. Bu duruma çok üzülmüştük. Babam işsiz kaldığı için ailece maddi olarak zorlanmaya başlamıştık ama imdadımıza dedem ve büyük annem yetişti. Onlar bize maddi olarak destek sağladılar ve babama kendi işini kurması için yatırım yaptılar. Babam da kendi işini kurdu ve küçük bir dükkan açarak mahallede kazancını sağlamaya başladı.

 

Tüm bunlar aile büyüklerinin desteği sayesinde oldu. Böylece ağaç yaprağı ile gürledi ve kimseye muhtaç olmadık. Babam dükkan ile ilgili aldığı önemli kararları dedeme sordu ve onlardan nasihat aldı, bilgi aldı ve bugün çok şükür ki kendi işi var ve biz de zor durumda olan yakınlarımıza yardım ediyoruz.  Böylece hem kocaman bir aile olduk hem  de sosyal çevremiz daha da genişledi. Bu çok özel ve güzel bir duygu. Allah kimseyi sahipsiz ve zor durumda bırakmasın inşallah.

Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme