Şu An Bir Mesleği Yapıyor Olsaydınız Hangi Mesleği Yapmak İsterdiniz Nedenleriyle Açıklayınız.

 Şu An Bir Mesleği Yapıyor Olsaydınız Hangi Mesleği Yapmak İsterdiniz Nedenleriyle Açıklayınız.


Şu an bir meslek yapıyor olsaydım okul öncesi öğretmenliği yapmak isterdim.  Çocuklar geleceğin aydınları, geleceğin parlayan yıldızlarıdır. Onları eğitmek, onalar şekil vermek, onların mutlu olmasını sağlamak beni daha da mutlu kılar. Okul öncesi öğretmenliği yapmayı çok isterim çünkü küçük çocuklar ile ilgilenmeyi, onların seviyesine inmeyi ve onlarla göz teması kurmayı, onları anlamayı çok seviyorum. 


Küçük çocuklar sevmeye ve sevilmeye, ilgilenilmeye muhtaç olan minik meleklerdir. Onlarla ilgilenmeyi, onlara elimden geldiği kadar bir şeyler öğretmeyi istiyorum. Makası nasıl tutacaklarını, kağıttan çeşitli şekiller yapmalarını ve onların gelişimlerini, günden güne nasıl büyüyüp kendilerini geliştiklerine şahit olmak istiyorum. Okul öncesi öğretmen olarak, çocukların sosyal, duygusal, zihinsel ve fiziksel gelişimlerini destekleyen eğitim programları hazırlamak ve bu programları uygulamak  onlara daha çok katkı sağlar. Öğrencilerim ile etkileşimli ve oyun temelli öğrenme ortamları hazırlamak, öğrencilerimin ilgi ve ihtiyaçlarına göre ders planları oluşturmak, öğrencilerimin zihinsel ve fiziksel gelişimlerini izlemek ve değerlendirmek, ebeveynlerle iletişim kurmak ve toplantılar düzenlemek benim zevkle yapacağım işlerdir.


 Onların konuşmalarını dinlemek, onların küçücük elleri ile ne gibi etkinlikler yapacağına şahit olmak, masumca konuşmaları, birbirleri ile tartışmaları, dil becerilerinin dönem içinde ne kadar ilerlediğini görmek beni mutlu ediyor. Onun için şu anda okul öncesi öğretmenliğini yapmak isterdim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme