Başarılı Olmak İçin Disiplinli Olmak Gerekir Konulu Konuşma Örneği

 Başarılı Olmak İçin Disiplinli Olmak Gerekir Konulu Konuşma Örneği

Başarılı olmak için disiplin, sabır ve kararlılık şarttır.

Sevgili dinleyiciler!

İnsanı insan yapan en önemli özelliklerinden biri de çalışması, bir işle meşgul olmasıdır. Çalışmayan insanın zihni bir süre sonra işlememeye başlar. Sevgili Sinan Canan” Aşırı konfor zihni çürütür der”. çünkü konfora alışan insan bir süre sonra yerinden dahi kalkamayacak kadar tembel bir yaşamı benimsemeye başlar ve bunun sonunda da depresyon, stres gibi sıkıntılar ortaya çıkar.


Başarılı olmak için çalışmak gerekir. Çalışkan olmak içinde disiplinli, planlı ve programlı olmak gerekir. Yapılan işte disiplin ve düzen yoksa başarı sağlanamaz. Bir işi başarmaya niyet etmiş insanlar önce disiplinli olmayı başarmalıdır. Bir gün çalışıp ertesi gün çalışmamak insanı gevşetir ve insanda bir bütünlük sağlamaz. Bundan dolayı da başarı gelmez. İnanç, azim ve disiplin birleştiği zaman ortaya başarı dolu hikayeler çıkar. Herkesin kendine göre belirli zamanı vardır. Öenmli olan bu zamanı değerlendirmek ve dolu dolu geçirmektir. Zamanında başarılı olmuş büyük adamalar bunu disiplinli bir çalışmaya borçludur. Örneğin; Mustafa Kemal Atatürk, Edison, Aziz Sancar, Uğru Şahin vb. gibi.Sevgili dinleyiciler!

Disiplin insanı özgürleştirir ve işlerimizi zamanında yapmamızı sağlar. Böyle olduğu zaman da herhangi bir sıkıntıya düşmeyiz ve çalışmaya, kendimizi geliştirmeye devam ederiz. İnsan ne çalışıp başardıktan sonra maddi olarak bir refaha girer. Önemli olan sadece maddi açıdan zenginlik değil aynı zamanda ruh zenginliğidir de. Onun için her zaman disiplinli olmak ve hayat boyu öğrenmek kişiyi dinç yapar ve hayattan zevk almasını sağlar. Bunun için çalışmaya aynı hızda ve aynı kararlılıkta devam edilmeli, hayat boş geçirilmemelidir. Disiplinli çalışmanın önemi ile ilgili şu söz de unutulmamalıdır:

“Disiplin, başarılı ve mutlu bir yaşamın temelidir.” Dr TPChi. Beni dinlediğiniz için çok teşekkür ederim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme