Ağzından Çıkanı Kulağı Duymamak Deyimi İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 Ağzından Çıkanı Kulağı Duymamak Deyimi İle İlgili  Kompozisyon Yazınız.


Ağzından çıkanı kulağı duymamak: Çok kırıcı sözler söylemek anlamında kullanılan bir deyimdir. İnsan nerede, ne söylediğine dikkat etmeli, iki düşünmeli, bir söylemelidir. Bazen en sevdiklerimizin, bazen de yakın arkadaşlarımızın, çevremizin  kalbini kırabiliyoruz ve ağzımızdan çıkanı ne yazık ki kulağımız duymuyor. Böyle olunca da geri dönüşü olmayan sorunlara neden oluyoruz.


 Kırdığımız insan bizim dediklerimizi kolay kolay unutmaz ve bize karşı eskisi gibi olmaz. Bunun için kırdığımız insanlardan hemen eskisi gibi olmalarını beklememeliyiz. Öfkeliyken insan ağzından çıkanı pek duymaz ama öfkeliyken söylenen sözler de aslında sakinken düşünülmüştür. Oysa insan aklını kullanabilen, iradesine istediği zaman hakim olmasını bilendir. Bunun için diline hakim olmalı, dilini tutmasını bilmelidir. İnsanları dilimiz ile sokmamalıyız. En sona söyleyeceğimizi en başta söyleyerek kalp kırıklıklarına neden olmamalıyız. Ağzımızdan çıkanı kulağımız duymuyorsa, kırdığımız insan da çok iyi niyetli ve suçsuz bir insansa işte o zaman vicdan azabı çekmeliyiz ve o kişinin gönlünü kazanmak için özür dilemesini bilmeliyiz ve onun affetmesini de zamana bırakmalıyız. İnsan çok konuşmamalıdır. 


Çok konuşan insan da çok da yalan söyler. İnsan her kötülüğü de kalbine ,beynine yerleştirmemelidir. Yapılan kimi ufak hataları yeri geldiğinde yutmasını bilmeli ve bunları içinde bir zehir gibi saklamamalıdır. İnsanoğluyuz ve hata bizim içindir. İlla ki tartışmalar yaşayacağız, üzeceğiz ve üzüleceğiz ama bunu ağır lafşlar söyleyerek, insanları canını acıtarak ve onları hassas yerlerinden vurarak yaparsak işte o zaman bizden ne insan olur, ne arkadaş, ne evlat, ne komşu. Sözlerimizi tartıp söylemeliyiz ve ne konuştuğumuzu da iyi bilmeliyiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme