Atatürk Gelmiş Geçmiş En Önemli Liderdir Konulu Kompozisyon

 Atatürk  Gelmiş Geçmiş En Önemli Liderdir Konulu Kompozisyon


 Mustafa Kemal Atatürk, 1918'deki Osmanlı yenilgisine kadar hem Avrupa hem de Suriye sahnelerinde savaştı. Ardından, Türk Kurtuluş Savaşı sırasında Atatürk halkını topladı ve Türkiye'yi Sevr Antlaşması'ndan kurtardı. Sadece Fransızları, Rumları ve Ermenileri yenmekle kalmadı, Osmanlı-Rus Savaşı'ndan sonra verilen toprak tavizlerini de tersine çevirdi. Ardından galip gelip Türkiye Cumhuriyeti'ni kurduktan sonra, yeni doğmakta olan devletin sorunlarını çözmeye başladı. Mustafa Kemal Atatürk diğer liderlerden daha farklı zekaya sahip dahi bir liderdir.


 Onun vatanı için neler yaptığını, ne zorluklara göğüs gerdiğini hepimiz biliyoruz. O gelmiş geçmiş en büyük liderdi çünkü ileri görüşlü bir liderdir. Akılcıydı, planlı ve programlı hareket ederdi. Gerçekleşmeyecek bir şeyin hayalini kurmaz, hayalini kurduğu bir şeyin gerçekleşmesi için de sonuna kadar çalışmaya devam eder ve pes etmezdi. Azimli, tutarlıydı. Sürekli okuyup kendini geliştiren bir liderdi.  O halkına değer veren, vatanın gelişmesi için her türlü yeniliği getiren, çiftçisine, emekçisine saygı duyan bir liderdi.  Anadolu toprakları çorakken topraklarımızda hiçbir verim alınamazken onun sayesinde vatan toprakları değer kazandı. Köylü ekti, biçti ve toprağı daha verimli hale getirdi. 


İşte Mustafa Kemal yıkılmakta olan bir vatan toprağını bu şekilde bayındır hale getirdi. o vatanına yenilikler getirdi. Köylere daha fazla ağırlık  verildi ve köylerin gelişmesi için her türlü çalışmayı ve ıslahı yaptı. Bugün ülkemiz bu haldeyse bunu Mustafa Kemal’e borçluyuz. O gelmiş geçmiş en büyük bir liderdir çünkü onun gibi  bir lider bir daha gelmemiştir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme