Dürüstlük İle İlgili Deneme

 Dürüstlük İle İlgili Deneme


 Dürüstlük; doğruluk, özü sözü bir olma, gerçeği saklamama, bildiğinden, inandığından ve olduğundan başka türlü görünmeye veya göstermeye çalışmama demektir. Dürüst insanlar hayatını yalansız yaşayan kimselerdir. Yalan söylemedikleri için, olduğu gibi göründükleri için her zaman nettirler.
Dürüstlük kişinin olduğu gibi görünmesi, yamuk davranışlarda bulunmamasıdır. Dürüst insanlar karakteri oturmuş insanlardır. 


Böyle insanlar yalandan uzak dururlar ve güvenilirliği ile tanınırlar. İnsanlar arasında zengin fakir ayrımı yapmayan, insana insan olduğu için değer veren kimselerdir. Hayatta en büyük değerlerden, en büyük erdemlerden biri de dürüst bir kişiliğe sahip olmaktır. Dürüst insanlar da üç beş kuruşluk çıkarı için kendi kişiliğinden taviz vermeyen, doğruluktan, adaletten ve haktan asla ayrılmayan kimselerdir. Haksızlık karşısında konuşmasını bilen, korkak olmayan kimselerdir. Dürüst insanlar iki yüzlü davranmazlar. Kimseyi arkasından çekiştirmezler. Bunun için de toplum tarafından değerli bilinen ve el üstünde tutulan kimseler olabilir.


 Dürüst insanlar başta kaybetseler de sonunda kazanırlar ve insanların yaşamında kalıcı bir iz bırakırlar ve çok sevilirler. Kimi kötü niyetli insanlar dürüst insanlardan hoşlanmazlar ve onlara karşı düşmanlık yaparlar ama kazanan er geç dürüstlük olur. Dürüst kimseler birinin hatasını yüzüne söylerler. Dürüst kimseler aynı zamanda merhametli kimselerdir. Dürüstlüğün önemi ile ilgili şu söz çokanlamlı ve düşündürücüdür: "Dürüst bir insan her zaman masum çocuktur." Bundan dolayı her zaman dürüst olunmalı ve masum bir çocuk gibi kalınmalıdır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme