Atatürk İle İlgili Duygu ve Düşüncelerinizi Anlatan Bir Metin Yazınız

 Atatürk İle İlgili Duygu ve Düşüncelerinizi Anlatan Bir Metin Yazınız


Atatürk Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmak için büyük mücadeleler vermiş, vatanın işgal edilmesine göz yummamış, bağımsızlık elden gitmesin diye çok çalışmış büyük bir lider, komutan, dehadır. Mustafa Kemal Atatürk zekası ile , disiplinli çalışması ile vatanın işgalden kurtarılmasında liderlik görevini üstlenmiştir. O büyük bir kahraman, vatan evladı, onurlu bir insandır. 


Ona karşı sevgim ve saygım daim olacaktır. Çünkü o ülkesi için her türlü yeniliği yapmış, ülkesinin gelişip kalkınması için yeni yollara başvurmuş, azimli olmuş, tutarlı davranmış ve ülkemiz onun sayesinde bugünlere gelmiştir. Kişisel çıkarlarını arka plana atmış önce ulusal çıkarlar demiştir. Gece gündüz demeden okumuş, araştırmış, büyük bilim adamlarının eserlerinden  çeşitli bilgiler öğrenmiş ve bunu ülkesi için faaliyete geçirmiştir. Onun için ona karşı minnet borçluyum. İçinde çocuk sevgisi, hayvan sevgisi bulunan  büyük komutandır Mustafa Kemal. Çocukların hep başını okşar ve onları çok severdi. Biz de onu çok seviyoruz ve onu daima hatırlayacağız. 


Bize cumhuriyeti hediye etmiş, çocuk bayramını hediye etmiştir. Ülkesinin çocuklarına ve gençlerine çok önem vermiş onun için de cumhuriyeti bizlere emanet etmiştir. Bugün ay yıldızlı al bayrağımız göklerde özgürce dalgalanabiliyorsa bunu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz vatanın aziz vatan evlatlarına borçluyuz. Ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme