Gelecek İle İlgili Hedefleriniz Konulu Konuşma Örneği

 Gelecek İle İlgili Hedefleriniz Konulu Konuşma Örneği

 

Her çocuğun kendine göre hayalleri vardır, amaçları vardır. Geleceği ile ilgili düşünceleri vardır. Bu yaşa göre zaman içinde değişebilir. Mesela sekiz yaşında bir çocuk ileride öğretmen olmak ister, aynı çocuk 15 yaşına geldiği zaman mühendis olmak ister vb.

Sevgili öğretmenim, değerli sınıf arkadaşlarım!

Benimde gelecek ile ilgili hayallerim vardır.

Gelecekte büyümüş koca bir adam olacağım. Artık daha yetişkin olduğum için daha ince şeyleri de düşünmeye başlayacağım. Mesela yoksullara yardım etmek, bakımevindeki çocukları ziyaret etmek,  maddi durumu olmayan çocuklara kıyafet almak, onlara harçlık vermek ve ailelerine destek olmak gibi.


Ben ileride iyi bir mühendis olmayı istiyorum. İyi bir mühendis olarak ülkeme katkı sağlamak istiyorum. Yerli uçağımızı yapmayı ve o uçağın mucidi olmayı istiyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün “İstikbal göklerdedir.” sözünü çok önemsediğim için ileride uçak yapan bir bilim insanı olmak istiyorum ve ülkemi teknolojik açıdan daha gelişmiş bir ülke haline getirmeyi planlıyorum. Bilim ve fen yolunda ilerleyerek çevreme, devletime ve milletime hayırlı bir evlat olmak istiyorum. Kendi uçağımızı yaptıktan sonra onu milletimize ekip arkadaşlarımla sunmak istiyorum. Mesleğimden kazandığım para ile önce anneme ve babam rahat edecekleri bir ev almak istiyorum. Çünkü bizim evimiz yok ve kirada oturuyoruz. Onlara bu konuda yardımcı olmak ve onları çok ama çok mutlu etmek istiyorum.

 

Sevgili öğretmenim!

Komşularımızdan fakir olanlara da maddi olarak destek olacağım ve kibirli bir mühendis olmayacağım. İnsanlara asla tepeden bakmayacağım ve işimle meşgul olacağım. İş ahlakına sahip biri olarak kendimi yetiştireceğim. Vatansever bir mühendis olacağım ve tek umudum, tek derdim ülkemi nasıl daha iyi yerlere getirebilirim olacak.


Sevgili arkadaşlarım!


 Derslerime çok iyi çalışıp iyi bir meslek sahibi olduğum zaman sizlerle de görüşmeye devam edeceğim ve arkadaşlığımızın devam etmesi için nerede olursam olayım sizleri arayacağım ve irtibatımı asla kesmeyeceğim. Çünkü sizler benim canım arkadaşlarımsınız. İyi bir insan olacağım, meslek sahibi olunca kendini beğenmiş olmayacağım, kendini seven, kendine ve başka insanlara değer veren kimselerden olacağım. Kendi evimi, kendi arabamı alacağım. Sevdiğim bir kızla evlenip n-mutlu bir aile kurmaya çalışacağım. Eşime her zaman sadakatlı olacağım ve çocuklarıma iyi bir baba, komşularıma iyi bir komşu, arkadaşlarıma iyi bir arkadaş, devletime de iyi bir vatandaş olacağım Allah’ın izni ile.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme