Nasıl Bir Doğada ve Sosyal Çevrede Yaşamak İsterdiniz Konulu 2. Kompozisyon Örneği

 Nasıl Bir Doğada ve Sosyal Çevrede Yaşamak İsterdiniz?


Doğayla savaş halindeyiz, kazanırsak kaybedeceğiz diye bir söz vardır. Umarım kazanmayız. Çünkü doğayı yok eden, doğaya en büyük zararı veren insandır. İnsan doğa ile savaş halinde olduğu zaman kendi sonunu getirmiş olur. Bunun için doğa ile savaş içinde olmak yerine doğa ile barış içinde olmak gerekir ve doğaya yapılan kötülüklerden vazgeçilmesi gerekir.


İnsanların ormanlara zarar vermediği, ağaçları kesmediği, rengarenk çiçeklerin solmadığı,  suyunun, toprağının, havasının temiz olduğu bir doğal çevrede yaşamak isterdim. Ağaçların kesilip yerlerine apartmanlar, iş yerleri yapılmadığı, herkesin kendine göre müstakil bir evi olduğu, atıkların geri dönüşüme gönderildiği, hiçbir atığın boşa gitmediği bir doğada yaşamak isterdim. Yemyeşil bir çevrede yaşamak isterdim. Sabah uyandığımda ağaçları, çiçekleri görmek isterdim. Kuş cıvıltıları ile uyanmak isterdim. Temiz bir doğal çevrede yaşamak isterdim.


İnsanların birbirine dürüst olduğu, güvenilir insanların olduğu, eğitimli ve bilinçli insanların olduğu, tebessüm eden insanların olduğu bir sosyal çevrede yaşamak isterdim. İnsanların malı ile mülkü ile gösteriş yapmadığı, insanlığı ile kendini belli ettiği, yüzüne gülüp arkandan dedikodu etmeyen insanların olduğu bir sosyal çevrede yaşamak isterdim. Sevgi, birlik, beraberlik ve dayanışmanın olduğu, merhamet duygusunun etkisini yitirmediği, ben  değil biz anlayışı ile birbirine yardım eden insanların olduğu bir sosyal çevrede yaşamak beni çok mutlu ve güçlü yapardı.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme