Sevgi Duygusu Olmasaydı İnsan Ne Gibi Olumsuzluklar Yaşayabilirdi?

 Sevgi Duygusu Olmasaydı İnsan Ne Gibi Olumsuzluklar Yaşayabilirdi?

 

Sevginin olmadığı bir dünya susuz ve kurak bir çölden başka bir şey değildir. Hayatımızdan sevgi çıktığı zaman merhamet de çıkar, insanlar kendilerini bir başkasının yerine koymayı bırakır ve empati yok olur, birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu yok olur, sadakatsizlikler artar, bin değil ben duygusu ile yetişen bencil bir nesil ortaya çıkar. İnsanlar daha acımasız, daha kibirli ve daha kötü olmaya başlar. Sevgi olmasaydı insan olmayı başaramazdık.  İnsanı insan yapan en önemli değerlerden biri de sevgi ve sevgiyi gösterme biçimdir.

 

 Bir çocuğun başını okşama, bir yaşlının elini öpme ve ona sarılma, sevdiğini sevdiğin kişiye söyleyebilme ve onun için fedakarlıklar yapma güzel şeylerdendir. Hayatımızda sevgi olmasaydı duygusuz bir insan olurduk. Duygunun, samimiyetin olmadığı yerde de insanların robottan farkı kalmazdı. Her şey mantığa göre hareket edildiği için birlik ve sevgi bağları olmadığı için dünyada yaşamanın tadı olmazdı. Ait olma duygusu sevgi ile olur. Sevgi olmadığı zaman insanlar daha hırslı, daha soğuk ve daha narsist kişiliklere dönüşebilirdi. Çıkar için her  yol meşru görülürdü.  Kimse kimse için fedakarlık yapmazdı,  hoşgörü olmazdı, arkadaşlık ve dostluk olmazdı,  yardıma muhtaç olanlar için hayat daha da çekilmez hale gelirdi vb. Zengin ve içinde sevgi duygusu olmayan kimselere yoksul kimselere yardım etmezdi  ve insani değerler yok olurdu.

 

Sevgi hayatın en önemli parçasıdır. Sevgi sayesinde dünyamız daha aydın olur ve hayat daha anlam kazanır. Onun için sevgiyi hayatımızın bir parçası haline getirmeye devam etmeliyiz. Sevgisiz bir dünya düşünülemez. Sevginin olmadığı hayat hayat değil, zindanlıktır. Sevginin nasıl bir güzellik olduğunu şu söz de çok güzel açıklar.

“Sevgiyle, bulanık ve tortulu sular, arı ve duru hale gelir. “ Mevlana.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme