Ülkemizin Kucak Açtığı Suriyeli Mültecilere Nasıl Davranmalıyız?

 Ülkemizin Kucak Açtığı Suriyeli Mültecilere  Nasıl Davranmalıyız?


İnsan doğup büyüdüğü vatanını kolay kolay değiştirmez. Ancak savaş, terör, doğal bir afet olur ki işte o zaman vatanını zorunlu olarak terk etmek zorunda kalır. Vatanını terk eden insanlardan kimileri de Suriyeli kardeşlerimizdir. Ülkemizin kucak açtığı Suriyeli mülteci kardeşlerimize insan gibi davranmalıyız. İnsana yakışan tavırlarda bulunmalıyız.  Onları yük gibi görmemeliyiz. Onları dışlamamalıyız.


 Özellikle de çocuklara, kadınlara yapılan saygısızlıklar beni çok üzmektedir. Kim ister ki vatanından ayrı kalmayı. Kendimizi onların yerine koymalıyız. Biz de aynı durumlar yaşayabilirdik ve acı çekebilirdik. Bundan dolayı onlara sevgi ile yaklaşmalıyız, merhametli olmalıyız. Ön yargılı olmamalıyız. Ülkemizin insanları yardıma muhtaç olan insanlara her zaman yardım etmiş ve insanları Yaradan'dan ötürü çok sevmişizdir. Bu dünyanın hangi yerinde olursa olsun Türk Milleti insan olana, zor durumda kalana her zaman kucak açmıştır, açmaya da devam etmektedir. 


Bize yakışan bu güzel erdemleri devam ettirmeliyiz ve kim muhtaçsa onun elinden tutup kaldırmalıyız. Suriyeli kardeşlerimizin halinden anlamalıyız, onlara dilimizi öğretmeliyiz, onların bir şeye gereksinim olduğu vakit yardımcı olmalıyız ve kendi ülkelerindeymiş rahat hissetmelerini sağlamalıyız. Ancak böyle insan oluruz ve ancak böyle mutlu, iyi ve erdemli olabiliriz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme