Vatan Neden Kutsaldır Açıklayınız?

 Vatan Neden  Kutsaldır Açıklayınız?


Bir vatanın kurulması, kazanılması, sahiplenmesi belirli bir emek sonucunda olur. Vatan kutsaldır çünkü vatan; vatan evlatlarının kanı akıtılarak kazanılmıştır. Bu vatan toprakları için gencecik körpe kuzular şehit olmuştur. Bu vatan için  Mehmetçiklerimiz acı çekmiş, çile çekmiş, yoklukla mücadele etmiş, canını hiçe saymıştır. Bu vatan için kahraman Anadolu kadınları gecesini gündüzüne katıp sabahlara kadar çalışmış, sadece ev işlerini yapmakla kalmayıp aynı zamanda cepheye yardım göndermişler, askerler için ellerinden gelen her türlü fedakarlığı yapmışlar ve yeri geldiği zaman düşmanla çarpışıp canlarını bu vatana feda etmişlerdir.


 Bu vatan için Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve vatanın kahraman evlatları savaşmış ve vatana olan bağlılıklarından hiçbir zaman vazgeçmemişlerdir. Bu vatan kutsaldır çünkü vatan demek namus demek, özgürlük, bağımsızlık demektir. Vatan demek gözünü açtığın yer, ekmeğini yediğin, suyunu içtiğin yer demektir. Vatan demek ay yıldızlı al bayrağın altında korunmak demektir. Vatan demek milli marşını söyleyebilmek, ana dilini konuşabilmek ve köle olmamak demektir. Bundan dolayı vatan kutsaldır. Vatan alın teridir, vatan gözyaşıdır, vatan sabırdır, vatan cefa çekmektir, vatan çok çalışmak ve başka milletlerin egemenliğini kabul etmeden yaşadığın yer demektir. Bundan dolayı kutsaldır vatanımız. 


 Bir  imparatorluğun küllerinden doğan ve bir büyük işgale karşı yapılan onurlu bir bağımsızlık savaşından kurulan Türkiye Cumhuriyeti  bugün ayakta durabiliyorsa bu vatanın kahraman evlatları sayesinde olmuştur. Onun için vatanımızı sevelim, çalışalım ve vatan uğrunda her türlü zorluğa göğüs gerelim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme