“Vatanın, Dilin Olursa Düşmanın Olmaz.” Sözü İle Ne Anlatılmak İstenmiştir

   “Vatanın, Dilin Olursa Düşmanın Olmaz.” Sözü İle Kompozisyon


Vatanın, dilin olursa düşmanın olmaz. Çünkü ana diline sahip çıkan bir toplum, ana dilini başka dillerin egemenliği altına sokmayan bir millet kendi olur. Kendi benliğini dili sayesinde korur. Ana diline sahip çıkmayan milletler ise yabancı dillerin etkisinde kalmaya başlar. Kendi ana diline giren yabancı sözcükler bir zaman sonra artmaya başlar ve bu da ana dilin özünden uzaklaşmasına neden olur. Ana dil temelden bozulmaya başlayınca gelecek kuşaklara konuşacak bir ana dil kalmaz ve gelecek kuşaklar da kendi kimliğini kaybetmeye başladığı için başka dilleri konuşmaya başlar. 


Böylece toplum alttan alta parçalanmaya başlar. Bunun için ana dilimiz olan Türkçeye sahip çıkmalıyız ve onu konuşmalı, onu yazmalıyız. Özentilik yaparak yabancı dilleri kendi ana dilimizin içine sokmaya çalışmamalıyız.  Vatanına ve diline sahip çıkan bir toplum, dış tehditlere karşı daha güçlü olur. Oktay Sinanoğlu ana dilin önemi ile ilgili Türkçe giderse Türkiye gider der.” Ana dil giderse vatan da düşman güçlerinin işgaline hazır hale gelir ve kendimiz savunmamız zorlaşır. Bir milleti yok etmek istersen önce onun dilini yok edeceksin de başka bir söz. Bunlar ana dilin ne kadar önemli olduğunu ve ana dil yok olursa nasıl bir tehlike ile karşı karşıya olacağımızın ispatıdır aslında.


 İşte bunların olmaması için ana dilimizi korumalıyız ve onun dünya dilleri arasında yer alması için çok çalışmalı, bilim yolunda emek etmekten vazgeçmemeliyiz. Oktay Sinanoğlu ana dil Türkçe ile şunu söylemiştir:” Dünyada neler olduğunu anlarsak Türkiye'de neler olduğunu veya olacağını daha iyi anlarız. En tehlikeli sömürgecilik, köleleşme zihinlerin ve gönüllerin sömürgeleşmesi, köleleşmesidir. Birinci vazifemiz gönlümüzü ve zihnimizi kölelikten kurtarmaktır. Bunun için kendi dilimizi, Türkçe ile eğitim şarttır. Türkiye’nin savunması Türkçenin savunması ile başlar. Bir millet tarihten nasıl silinir? Türkiye’nin bugün ne sanayisi, tarımı, teknolojisi kalmıştır ne de araştırma bilimi kalmıştır. Son çıkarılan kanunlarla topraklar yabancılara çok ucuza satılmaktadır. 


İşte 50 yıldır olan eğitim sistemi ile adı vatan olan şehit kanıyla sulanmış toprakları kolayca yabancılara satacaklar yetiştirilmiştir. Topraklar da gittikten sonra sıra sepet havasına gelir. Havai, Haiti, Filistin’e bakın neler olmuştur. Bizim Türkiye olarak kurtuluş Savaşımız ana dilimizi korumakla başlar.” Bunun için vatanın ana dilindir denilmiştir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme