10 Kasım Mustafa Kemal’in Aramızdan Ayrılışı İle İlgili Duygu ve Düşüncelerini Yazınız.

 

10 Kasım Mustafa Kemal’in Aramızdan Ayrılışı İle İlgili Duygu ve Düşüncelerini Yazınız.


Ülkemiz 10 Kasım 1938 sabahı, saat dokuzu beş geçe büyük bir acı haber ile sarsıldı. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk o gün aramızdan ayrıldı. Rahatsızlığı nedeni ile vefat eden Mustafa Kemal Atatürk milletini derin bir yadsa boğmuştur. Mustafa Kemal bu ülke için yapılamaz denilen yenilikler yapmış, aklını ve bilim yolunu tercih ederek ülkesini her alanda geliştirmeye çalışmıştır. Onun bizim üzerimizde çok hakkı vardır. Çünkü o bir milletin kurtuluşunu başlatan liderdir, çünkü o fedakardır, vatanseverdir. 


Kendi çıkarlarını düşünmeyen her zaman milletinin çıkarlarını düşünene bir lider olmuştur. Çalışkan, sorumluluk sahibi, ileri görüşlü, çok yönlü olan bu lider hayatı boyunca milletine hizmet etmiş ve bunu da hiçbir zaman şikayet etmemiştir. Onun şimdi yaşamasını çok isterdim. Onu bir kere görmek, o mavi gözlerine bakarak geleceğe dair ışıltılı bakışlarından feyz almak isterdim. Onunla sohbet etmek, ona minnet borumu dile getirmek isterdim ama ne yazık ki Mustafa Kemal yaşamıyor artık. Bir daha çıkıp gelse Samsun'dan, bir daha bu vatana liderlik yapsa ne kadar güzel olurdu ama her insan ölümlüdür. O kendisinin ölümlü olduğunu bildiği için Benim naçiz vücudum elbet bir toprak olacak fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır demiştir. 


İşte onun eseri olan cumhuriyete sahip çıkmalıyız gençler olarak. Onun ardından yas tutmak yerine ona olan sevgimizi vatana hizmet ederek göstermeliyiz, çalışkan ve başarılı çocuklar, gençler olmalıyız. Ona olan sevgim sonsuz olacak ve onu daima hatırlayacağım. Çünkü o benim büyük kahramanım sarı saçlı mavi gözlü devdir. O büyük insanın mekanı cennet olsun, nurlar içinde uyusun inşallah.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme