Kusur İle İlgili Özdeyişler

 

Kusur İle İlgili Özdeyişler

 

İnsan kusursuz olamaz. İnsanları kusurları ile kabul etmek ve  aşırı eleştirmemek gerekir. Birbirimiz hoş görmeliyiz ve olgun bir insansak kusur aramayı bırakmalıyız.

Kusur ile ilgili özdeyişler

“En boş insanlar kendilerine çok önem verirler, mükemmeller güvensizdir, kusurlu insan küstahdır, iyi adamsa ürkektir.” Goethe

“Çok kimse kendindeki kusurun farkındadır, fakat açığa vurmaktan çekinir. Kendindeki kusurları görebilmek bir özelliktir, bu kusurları söyleyebilmek ikinci özellik, hele kendisiyle alay edebilmek bir zekadır.” Orhan Kemal.

“Emek ver, kulak ver, bilgi ver, borç ver; ama boş verme. İyiyi ara, güzeli ara, doğruyu ara; ama kusur arama.” La Edri

“Kusur bulmak için bakma birine, bulmak için bakarsan bulursun. Kusuru örtmeyi marifet edin kendine, işte o zaman kusursuz olursun.”Denis Diderot.

 

 

“Hayattaki en güzel şey; tüm kusurlarınızı bilmesine rağmen sizin hala muhteşem olduğunuzu düşünen birisinin olmasıdır. ”Ernest Hemingway.

“Seveceksen öylece sev. Ne kusursuz insan ara, ne de insanda kusur.”Elif Şafak.

“Kusursuz bir insan ararsan, dört dörtlük bir yalnızlık yaşarsın.”Aldous Huxley

“Eğer biri çıkar da, bir kimsenin senin hakkında fena söz söylediğini iddia ederse, ona şu cevabı ver; “Hakkımda bunu söyleyen hiç şüphesiz başka kusurlarımı bilmiyormuş. Zira bilseydi, bunu söylemekle kalmazdı”.Epiktetos

“Biz insanlar bir şeyi sevdik mi severiz. Mantığın burada yeri yoktur. Hatta mantıksız sevgi pek çok açıdan gerçek sevgidir. Sevmek için sebep oldu mu herkes sevebilir. Böyle bir şey cebinize bir peni koymanız kadar doğaldır. Ama bir sebep olmadan sevmek… Kusurları bilip onları da sevmek. İşte bu nadir saf ve mükemmel bir şeydir.”Patrick Rothfuss.

“Kusur arıyorsan, tüm aynalar senin.” Mevlana.

“Başkalarının kusuru gözümüz önündedir, kendimizinkilere ise sırtımızı çeviririz.” Seneca.

“Daha ne olsun. Sen bir defa kendini kusursuz görüyorsun. Bu, başlı başına bir kusur.” Beydeba.

“Başkalarının kusurlarını görmek hususunda kartallara ve kendi hatalarımızı görmemek bakımından da köstebeklere benzeriz.” François de Sales

“Kırıcı olmak, kusur aramak, bulmak ve ilan etmek…Bunlar İslami ve insani özellikler midir?” İbrahim Tenekeci.

“Eğer İnsan kendini suçlu hissetmiyorsa o zaman büyük bir ihtimalle kusurunun bu olduğunu düşünüyordur.” Mark Allen Smith.

 

 

“Kıskanç zeka, bütün güzelliklerin arasından kusurları bulup çıkartır.” Benjamin Franklin.

“Deli dediğimiz kişilerin kusurları, bizim büyütülmüş kusurlarımızdan başka bir şey değildir.”Alain.

“Hiç kimsenin hatasını yüzüne vurmayınız. O hatayı işleyene hatasını, başka birini misal göstererek anlatınız. ”Hz. Ali(ra).

“Dünyada kusursuz iki insan vardır: biri ölmüştür, diğeri de doğmamıştır.” Çin Atasözü.

“Kusursuz insan nerede? Sen Allah Teâlâ’ya karşı kusur içindeyken, başkasının sana karşı kusurunu çok görme. ”İmam Gazali.

“İnsanın kendinden, işinden, hayatından gurur duyması gerek. Kusurlar olması normaldir, hatta gereklidir, kusurlarımız bizi insan yapar, alçakgönüllü yapar.” Nora Roberts.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme