Çocuk Eğitiminde Anne Mi Baba Mı Etkilidir Konulu Konuşma

 

 

Çocuk Eğitiminde Anne Mi Baba Mı Etkilidir Konulu Konuşma


Çocuğun fizyolojik ve psikolojik anlamda sağlıklı birer birey olarak yetişmesinde ve davranışlarının şekillenmesinde anne, babanın rolü çok büyüktür. Çocuklar anne ve babalarının gözbebeğidir. Her çocuk biriciktir ve değerlidir. Çocukların eğitiminde aileleri çok etkilidir. Eskiden kadınlar fazla iş yaşamında olmadığı için çocuklar ile daha fazla vakit geçiriyordu. Her ne kadar anne ve babası birlikte çocuğun gelişimine katkıda bulunsa da burada annelerin payının biraz daha fazla olduğun  görebiliyorduk. Çünkü çocuk ile anne arasındaki ilk bağ çocuk anne karnına düştüğünde başlar. Doğduğunda bile anne kokusunu isteyen, annesinden ayrılmayan bebekleri görürüz. 


Çocuk  daha çok annesi ile vakit geçirdiği için, annesi ile arasında daha farklı ve özel bağ olduğu için anne çocuğun eğitiminde daha etkilidir diyebilirim.  Günümüzde yaşam koşullarının değişmesi ile, annelerin de iş hayatına atılması ile çocuğun eğitiminde babanın rolü daha fazla olmaya başlamıştır. Bu durum, ailelerin geleneksel yapılarında bir değişimi zorunlu kılmış ve yeniden bir yapılanmayı gerektirmiştir. Bu da çocuğun duygusal ve sosyal gelişiminde babanın etkinliğini arttırmıştır. Çocuklar doğumdan itibaren anneyle olduğu gibi babalarıyla da bağlılık kurarlar ve bir güven duygusu geliştirirler. Araştırma sonuçları babalarıyla güvenli bir ilişki kuran çocukların daha sosyal, akademik olarak daha başarılı, kendilerine daha güvenli çocuklar olduklarını göstermektedir.


 Yani çocukların eğitiminde babalar da doğrudan etkili olmaya başlamışlardır. Genel olarak baktığımızda ise her ikisi de çocuğun eğitiminde etkilidir diyebiliriz ama bana göre anne bir tık fazla etkilidir. Anlatacaklarım bu kadardı. Dinlediğiniz için teşekkür ederim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme