Çok Sevdiğiniz Bir Arkadaşınız Sizi İncitecek Bir Şeyler Yaptı. Bu Durumda Tepkiniz Nasıl Olurdu Konulu Konuşma

 

Çok Sevdiğiniz Bir Arkadaşınız Sizi İncitecek  Bir Şeyler Yaptı. Bu Durumda  Tepkiniz Nasıl Olurdu Konulu Konuşma

 

İnsan sosyal bir yapıda olduğu için arkadaşları ve dostları olur, yakın çevresi olur. Çünkü insan ancak insanla birlikte olunca, konuşunca, dertlerini anlatınca, mutluluklarını paylaşınca daha mutlu ve daha iyi hisseder kendini.

Sevgili öğretmenim,

En çok sevdiğim arkadaşım beni incitecek bir davranış sergilediği zaman ya da arkamdan olur olmadık sözler etiği zaman ilk olarak büyük bir hayal kırıklığı yaşardım ve o anda dünyam başıma yıkılırdı. Çünkü insan en yakın dostum dediği kişiden asla kötülük beklemez ve bunu kalbinden bile geçiremez. Beni incittiği için önce oturur ve ağlardım. Ben duygusal bir insan olduğum için bu durumu kafaya takardım ve canım yanardı. Kendime gelmem uzun sürerdi ama kendime gelirdim ve bir daha asla eski ben olmazdım.

 

Sevgili Öğretmenim,

Beni inciten arkadaşıma karşı kesinlikle eski samimiyetimle davranmazdım ve ona aşırı anlamlar yüklemeyi bırakırdım. Gerçekten seven insan arkadaşını davranışları ve dili ile kırmaz. Onu incitirim diye çok korkar. Beni gerçekten inciten çok sevdiğim arkadaşımın gerçek bir arkadaş, gerçek bir dost olmadığını anlamış olurum. Bundan sonraki arkadaşlık ilişkilerimde insanlara fazla güvenmemeye başlarım ve kendimi onlara kaptıracak boyutlarda samimiyet kurmam.

 

Hani bir söz vardır ya; “İnsanlarla münasebetiniz ateşle münasebetiniz gibi olsun, çok yaklaşma yanarsın, çok uzaklaşma donarsın diye.” diye artık bu söz doğrultusunda hareket ederdim. Hemen affetmesem bile o arkadaş dediğim, canım bildiğim, kardeşim, dostum bildiğim kişiyi zaman içinde affederdim ama ona karşı bir daha asla aynı olmazdım ve uzak dururdum. Merhaba merhaba demekten ileriye gitmezdi ilişkim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme