İnsan İlişkilerinde Saygının Yeri ve Önemi Nedir Konulu Konuşma


İnsan İlişkilerinde Saygının Yeri ve Önemi Nedir Konulu Konuşma


İnsan ilişkilerinin temeli saygı ile başlar. Çünkü bir ortamda saygı görmüyorsanız oraya ait değilsiniz demektir. Bir ortamda saygı olmadığı zaman insan ilişkilerinin sağlıklı olmadığını, nezaketin orada bulunmadığını söyleyebiliriz.


Sevgili öğretmenim,

Belki herkesi sevmek zorunda değiliz, herkes de bizi sevmek zorunda değildir lakin biz herkese saygı göstermek zorundayız, herkes de bize saygı göstermek zorundadır. Çünkü insan olmanın değeri saygı ile başlar. Saygının olduğu yerde hoşgörü vardır. İnsanların birbirine karşı ön yargısı yoktur, kardeşlik, birlik, beraberlik, dayanışma ve paylaşma vardır saygının olduğu yerlerde. 


Saygı, insanların farklı düşüncelere, inançlara, kültürlere ve yaşam tarzlarına sahip olabileceğini kabul etmeyi gerektirir. Saygılı insan aslında kendisine de saygılı olduğu için başkalarını hoş görür. Çünkü böyle insanlar iletişim becerisi gelişmiş, empati kurabilme yetisine ulaşmış insanlardır.

 

 Saygılı olduğunuz zaman toplum tarafından da saygı görürsünüz ve el üstünde tutulursunuz. Saygı varsa barış vardır, huzur vardır, anlayış vardır. Saygı yoksa şiddet vardır, cahillik vardır, nezaketsizlik vardır. Saygı insanların sınırıdır. Biz başkasına saygı göstermezsek başkası da bize göstermez ve sınırlar ihlal edilir. Böylece de sorunlar ortaya çıkmaya başlar. Sorunların çözülmesi ile saygı ile saygı ile bitmelidir. Anlatacaklarım  bu kadardı. Dinlediğiniz için teşekkür ederim.


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme