Hayatımızda Sıfatlar Olmasaydı Ne Gibi Değişiklikler Olurdu Konulu Kompozisyon

 

Hayatımızda Sıfatlar Olmasaydı Ne Gibi Değişiklikler Olurdu Konulu Kompozisyon


Hayatımızda sıfatlar ortadan kalksaydı insanların rütbeye değil, makama değil şahsiyete daha çok önem verirdi. Bir insanın karakterli olup olmaması, hoşgörülü olup olmaması, merhametli olup olmaması, empati kurma becerisine sahip olmadığına değer verilirdi. Hayatımızda insan ilişkilerinde ne yazık ki unvanlar, sıfatlar etkili olmaktadır. Mesele zerre kadar kişilik sahibi olmayan, dürüst olmayan, onurlu olmayan insanlar sırf zengin olduğu için toplumun bazı kesimleri tarafından önemsenmektedir.


 Çünkü böyle kimselerin  değer görmesinin nedeni özleri değil sadece paraları, sahip olduğu mal ve mülklerdir. Oysa sıfatlar kaldığı zaman geriye gerçekler karşımıza çıkar. Bu durumda da insanlar kula kulluk etmek zorunda kalmazlar. Dürüst ve güvenilir olan insanların peşinden gidilir. Daha adil bir dünya, daha huzur dolu bir dünya ile karşı karşıya kalırız. İnsana insan olduğu için değer verilir. Bu da insanlığı daha iyi yerlere götürür. 


Gösteriş ve şatafat ortadan kalkar. İnsanların cevizin kabuğuna değil cevizin içindeki özüne değer vermeye başlar. İnsanlar güce tapmaz. Herkes hakkını arayabilir ve kimse haksızlık karşısında susmaz. Çünkü  sıfatlar kalkınca herkes eşit olur ve biricik olur. Hayatımızda sıfatlar olmasaydı yukarıda saydığım gibi değişiklikler olurdu.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme