Mutlu Bir Hayat İçin Neler Gereklidir?

 

Mutlu  Bir Hayat İçin Neler Gereklidir?


İnsanın mutlu bir yaşamı olması için öncelikle kendi ile barışı olması gerekir. Yani psikolojisinin sağlam olması gerekir. Mutlu bir hata için mutlu bir ailede olmak gerekir. Anne ve baba çocuklarını sevmeli, onlara değer vermeli ve onları her hali ile kabul etmelidir. Anne ve baba birbirine sadakatlı olmalı, ailede huzuru kaçıracak davranışlardan kaçınılmalıdır. Mutlu bir hayat için insanı meşgul edecek bir işi olması gerekir. Çalışmayan insan, üretmeyen insan hayatta hiçbir işe yaramaz.


 Çalışmamak kişiyi bir süre sonra depresyona sürükler ve kişi mutlu olamaz. Bunun için mutlaka çalışmalı, üzerimize düşen sorumlulukları da yerine getirmeliyiz. Planlı, programlı ve disiplinli olmalıyız. Mutlu olmak için başka insanları da mutlu etmeye çalışmalıyız ve empati kurma becerisine sahip olmalıyız. Mutlu olmak için aile geçimini sağlayan büyüklerin geliri iyi olmalıdır. Kimseye muhtaç olmadığımız zaman mutlu oluruz.


 Dedikodudan uzak durursak, insanlara kötülük etmezsek, doğru, dürüst ve güvenilir bir insan olursak mutlu oluruz. Mutlu hayat için anın kıymetni bilmek gerekir. Yani mutlu olacağım diye yarınları beklememeliyiz, kendimiz mutlu edecek bir şey muhakkak bulmalıyız. Mutlu olmak için kitap okumalıyız, gündemdeki ve dünyadaki gelişmelere seyirci kalmamalıyız. Aklımızı kullanmalı ve bilim yolundan gitmeliyiz. Ülkemizi, vatanımız korumalı ve sahip çıkmalıyız. Özgür ve bağımsız bir ülkede yaşayabilmeliyiz. Ana dilimizi özgürce konuşabilmeliyiz. Yardımsever olmalıyız, merhametli olmalıyız. Beklenti içine girmeden kendi ayaklarımız üzerinde durmayı başarmalıyız. 


Sevdiklerimize zaman ayırmalıyız, tutumlu olmalıyız, yeri geldiği zaman da cömert olmasını bilmeliyiz. Kendimize zaman ayırmasını bilmeliyiz. Sevdiğimiz bir müzik aletini çalıp öğrenmeliyiz. Bir spor dalında kursa gitmeliyiz. Yeterli ve dengeli beslenmeliyiz, kaliteli bir uyku uyumalıyız, mutlu olduğumuz kişilerle vakit geçirmeliyiz, bize değer vermeyen vefasız insanların peşinden gitmemeliyiz, müzik dinlemeliyiz, sağlam dostluklar kurmalıyız, güven vermeyi güven duymayı öğrenmeliyiz. Bizi hak etmeyen insanlara karşı abartılı fedakarlıklardan kaçınmalıyız. Yoksul insanlara yardım etmeliyiz. Hayatta başımıza ne gelirse gelsin umudumuzu asla yitirmemeliyiz.

1 yorum:

Deneme