Zenginlik ve Mutluluk Arasındaki İlişkiyi Açıklayınız.

 

Zenginlik ve Mutluluk Arasındaki İlişkiyi Açıklayınız.


İnsan kendi emeği ile kazanıp kariyer sahibi olunca başarılı olur ve mutlu olur. Çalışan, emek eden, üreten insanlar çalıştığı için iyi yerlere gelir ve bunun sonucunda da iyi paralar kazanır. Parasına sahip çıkan, yeri geldiği zaman harcamasını, yeri geldiği zaman da birikim yapmasını bilen yani aklını kullanan insanlar zengin olur. Zengin olmak için girişimci bir ruh da önemlidir tabi ki.


 İnsan zengin olunca kimseye muhtaç kalmaz. Kendi gereksinimlerini, ailesinin gereksinimlerini alır, yer, içer, gezer, tozar ve hayatın tadını çıkarır. Zengin olunca haliyle mutluluk da kendiliğinden gelir. Mutlu olmakta zenginliğin önemi büyüktür. Parası olan, malı mülkü olan, kimseye muhtaç olmayan insanlar kendi parası ile güzel bir yaşamı hak ederler. Dolayısıyla da mutlu olurlar. Çalışmayan kimseler ise tembel tembel hayatına devam eder, ona buna para için yalvarmak zorunda kalır ve kendi gereksinimlerini ve ailesinin gereksinimlerini karşılayamadığı için mutsuz olur. Bu mutsuzluk da insana öfke, gerginlik, üzüntü getirir. 


Bunun sonucunda da aile içinde de huzursuzluklar baş göstermeye başlar. Parasızlık kötü bir şeydir. Allah mert insana da namert insana da muhtaç etmesin. En iyi kazanç kendi kazancımız ve kazandığımız ile mutlu olmamızdır. Zenginlik mutluluk getirir. Yeter ki zengin olanlar aklını kullansın, parasını kötü yollarda harcamasın, sahip olduğu ailesinin kıymetini bilsin. Benliğini kaybetmeden, değerlerini kaybetmeden şükretmeyi bilen zengin insandan mutlusu yoktur. Çünkü zenginlik mutluluktur.

1 yorum:

Deneme