Atatürk’ün En Büyük Başarıları Nelerdir Konulu Konuşma Hazırlayınız.

 

Atatürk’ün En Büyük Başarıları Nelerdir Konulu Konuşma Hazırlayınız.

 

Mustafa Kemal Atatürk benim için büyük bir lider, büyük bir öğretmen ve her şeyden önce vatan ve millet sevdalısı bir dehadır.

Sevgili öğretmenim ve değerli arkadaşlarım!

 Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük başarılarından biri de aldığı bir kararı sonuna kadar uygulaması, sabırlı olması, kararlı ve tutarlı olması, disiplinli olmasıdır. Onu diğer liderlerden ayıran en önemli fark da daha farklı bir zekaya sahip olması ve aklına koyduğunu yapana kadar çalışmaya devam etmesidir. Kurtuluş Mücadelesinin ateşini yakmıştır Mustafa Kemal. İnsanlara yol gösterici olmuş, bağımsızlığın he rşeyden önemli olduğunun farkında olan Anadolu halkını uayndırmış, bilinçlenlendirmiş ve onlarla el ele kol kola olarak vatanı işgalden kurttarmıştır.

 

Yanında silah arkadaşları ve vatanın kahraman evlatları ile adını tarihe yazdıran büyük bir komutandır Mustafa Kemal.  Mustafa Kemal’in en büyük başarılarından bir ülkesine cumhuriyeti getirmek olmuştur. Çünkü cumhuriyet büyük bir yenilik ve büyük bir başarıdır. Kazanımların değerlisidir cumhuriyet.


Sevgili öğretmenim,

Mustafa Kemal cumhuriyeti ilan ederek akıl ve bilimi rehber edinmemiz gerektiğini ifade etmiştir. Ülkelerin ancak akıl ve bilimle gelişeceğini, bilimin yolundan gitmemiz gerektiğini söylemiştir gençlere. Onun en büyük başarısı cumhuriyet, en büyük eseri de yine cumhuriyettir. Çünkü cumhuriyet özgürlüktür, cumhuriyet halkın egemenliği, özgür iradesidir. Cumhuriyet kadına verilen değerdir, cumhuriyet köylüye verilen değer, insan verilen değer ve insanın biricik olduğunu kanıtlayan yönetim sistemidir. Hiçbir zaman kendi çıkarlarını düşünmeden her zaman vatan menfaatlerini ön planda tutan bir lider olmuştur Mustafa Kemal.

 

Mustafa Kemal’in en büyük başarılarından biri de yeni insan ortaya çıkarmak, yeni toplum düzeni oluşturmak olmuştur. Bu elbette cesaret isteyen bir karardır. Mustafa Kemal hem çağını hem de çağın ötesini gören bir lider olmuştur. Modern bir cumhuriyet kurulmuştur onun sayesinde. Eğitim, hukuk, toplumsal ve siyasal alanda yenilikler yapmış ve ülkesini  kalkındırmak için var gücü ile çalışmaya devam etmiştir. Köklü değişiklikler yapmış bir liderdir. Çağına uygun, kültürlü, eğitimli, insan hak ve hürriyetini öne alan toplum yapısı oluşturmuştur. İşte Mustafa Kemal’in sayısız başarıları vardır. En büyük başarısı Türkiye Cumhuriyeti’dir diyebiliriz. Beni dinlediğiniz için teşekkür derim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme