Öğretmen Konulu Konuşma

 

Öğretmen Konulu Konuşma


Şefkati ile insanları iyileştiren, şefkati ile öğrencileri kendine bağlayan, vatan ve milletinin çocukları için her türlü fedakarlığı yapan ve bunu yaparken de asla şikayet etmeyen kişidir öğretmendir. Öğretmen; öğrencileri arasında hiç bir ayrım yapmayan, onları olduğu gibi kabul eden ve sevendir.


Sevgili öğretmenim,


Dünyanın tüm öğretmenleri sevilmeye ve saygı duyulmaya layık kimselerdir. Her insan öğretmen olamaz. Öğretmen olmak için çocuk sevgisine sahip olan, çocuklara karşı hoşgörülü ve samimi olman gerekir. Ne yazık ki her insan öğretmen olamıyor. Geçen gün bir öğretmenin öğrencisine gösterdiği şiddet karşısında şok olmuştum. O kadar üzüldüm ki bunu anlatmak çok zor bir şey. Bence herkes öğretmen olmasın. Çünkü öğretmenlik kutsal bir meslektir. Bu görevi yerine hakkı ile yerine getiremeyenler görevden derhal alınsın ve gerçek öğretmenliği hak edenlere bu görev verilsin. Öğretmen örnek insandır. Toplum tarafından saygı duyulan, el üstünde tutlan kişidir. Bunun için öğretmenlerin davranışları ile öğrencilerine ve topluma örnek olması gerekir. Öğretmenler bir ulusun kurtarıcı neferlerdir, aydınlarıdır. Çünkü onlar insana şekil veren, insandan güzel aydın kafalar ortaya çıkaran ışıklardır. Bunun için öğretmenlere gereken değer verilmeli ve onlar çok sevilmelidir.

 

Sevgili öğretmenim,

Sizin ilk geldiğiniz günü hatılıyorum da sınıfta soba yanmamıştı da o gün o sobanın yanması için nasıl çalışmıştınız da sobayı yakıp sınıfı sımsıcak yapmıştınız. Hiç üşümemiştik o gün. Aslında siz gönüllerimize sıcaklık yaymıştınız o gün. Geldiğiniz günden beri canla, başla bizim için çalıştınız. Sadece öğretmen olmadınız bize. Yeri  geldi anne, yeri geldi baba, yeri geldi en yakın arkadaş oldunuz. Sizlerin hakkını ne yapsak ödeyemeyiz. Bizler de öğrenciler olarak üzerimize düşen her sorumluluğu yerine getirmeliyiz ve sizin bize gösterdiğiniz emeklerin karşılığını çalışarak, vatanımızı yükseltip iyi yerlere getirerek göstermeliyiz. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmenler ile ilgili şu sözü de bana her zaman yol gösterici olmuştur:

 

“"Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır." İşte öğretmenler bu kadar değerli ve şimdinin umudu, geleceğin neferlerini yetiştiren büyük değerlerdir. Anlatacaklarım bu kadardı. Beni dinlediğiniz için çok teşekkür ediyorum sevgili öğretmenim...

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme