Marifet İltifata Tabidir Sözü İle İlgili Konuşma

 

Marifet İltifata Tabidir Sözü İle İlgili Konuşma


Başarılı bir kimse, desteklenir, takdir edilir ve övülürse daha iyi işler yapar anlamında kullanılmış bir atasözüdür.

 

Sevgili öğretmenim,

Başarılı olmak için çalışmak gerekir. Çalışıp güzel işler yapan, kendine ve topluma faydalı olan insanlar el üstünde tutulur ve çok sevilirler. Başarılı insanlara hak ettikleri değer verilirse onlar çok daha başarılı işlere imza atabilirler. Başarılı insanlar takdir edilmezse, motive edilmezse onlar yalnız başına kalır ve daha güzel işler yapmak için içinden bir heyecan ve umut kalmaz.

 

Oysa onlara destek verilirse, onlar övülürse daha güzel şeyler ortaya çıkarabilir. Bu biz öğrenciler için de geçerli bir durumdur. Örneğin; Bizler öğrenci olarak ödevlerimizi yerine getiririz ve anne ve babamıza ödevlerimizi yaptığımız , şu kadar soru çözdüğümüzü, şu kadar ders çalıştığımızı söyleriz. Onlardan olumlu bir dönüş ve pekiştireç almadığımız zaman üzülürüz ve çalışma hevesimiz kırılır. Bu durumda üzülürüz ve kendi içimize kapanırız. Oysa ailelerimiz bize destek olursa, bize aferin oğlum, aferin kızım derlerse biz daha da gayretle çalışırız ve daha başarılı bir öğrenci olabiliriz.

 

 Böyle olunca da marifet iltifata tabi olur. Toplum içinde de yetenekli ve başarılı insanların arkasında durmalıyız ve onların daha güzel işler yapmaları için onlara gereken değeri vermeliyiz ve böyle kimselerin başımızın üzerinde yeri olmalıdır. Anlatacaklarım bu kadardı. Beni dinlediğiniz için çok teşekkür ediyorum.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme